Rome dag 28 in Rome

Hoofddoel van vandaag is een bezoek aan de Friezenkerk en het ophalen van een testimonium en stempel. De kerk is pas om 10 open, dus een rustige start van de dag. Ik besluit om er een wandeldag van te maken. Via de sint Pieter loop ik richting Friezenkerk. Er staat al een flinke rij voor de security om de sint Pieter te bezoeken.  Als ik bij de Friezenkerk aankom, officieel Chiesa dei Santi Michele e Magno geheten, weten ze van niks en wordt ik doorverwezen naar een andere kerk iets verderop. Ook daar van ik nul op het rekest. Ik zal de documentarie nog eens beter moeten bekijken hoe dit in zijn werk gaat. Dan maar de sint Pieter bezoeken.

Dan maar op naar de sint Pieter. De rij is ondertussen verder aangegroeid. Er zit niets anders op dan achter aan te sluiten en in de ondertussen brandende zon door te schuifelen naar de ingang. Gelukkig valt er wat te keuvelen met andere wachtenden in de rij. Eenmaal in de sint Pieter is er voldoende ruimte voor iedereen.

.

De rij voor de sint Pieter om kwart voor tien
Eindelijk op het bordes van de sint Pieter met uitzicht op het sint Pieterplein. Het einde van de rij is nu ergens tussen de obelisk en de rechter galerij.

Eindelijk op het bordes van de sint Pieter met uitzicht op het sint Pieterplein. Het einde van de rij is nu ergens tussen de obelisk en de rechter galerij.

Zoals gezegd in de kerk is voldoende ruimte om alles goed te bekijken. Ik schiet een van de suppoosten aan om te vragen waar ik een stempel zou kunnen krijgen en hij verwijst mij door naar de sacristie. Daar blijkt ik na enig wachten zowel een stempel als ook een testimonium te kunnen krijgen.

Mission accomplished! Met een brede grijns verlaat ik de sint Pieter weer.

Na de sint Pieter slenter in richting centrum Rome zonder vast plan. Het loopt ondertussen ook al tegen lunchtijd, dus eerst maar een leuk terrasje. Daarna verder slenteren. Het aantal kerken in Rome is schier oneindig, hiernaast Sant’Andrea della Valle . Morgen staan echter de 7 pelgrimskerken op het programma, dus vandaag het blijft bij deze ene en wandeling wat doelloos langs diverse attracties in Rome.

Castel Sant’Angelo
Piazza Navone met Sant’Agnese in Agone
Fontana dei Quattro Fiumi
Fontana del Moro
Boven toch maar weer een kerk, Chiesa di Santa Maria della Pace, helemaal klaar voor een bruiloft.
De sint Pieter in volle glorie

Zo rond drie uur heb wel genoeg geslenterd. Het is ook bloody hot. Dus terug naar het hotel met airco en balkon en uitkijken naar een restaurant voor een hapje eten vanavond.