Santiago – Dag 28 naar Sahagun

We hoeven ons vandaag niet alleen te voelen tijdens de trip van Fromista naar Sahagún. Onze route loopt voor een groot gedeelte gelijk of parallel aan die van de wandelaars. We zijn er wel zeker honderd gepasseerd en dan wordt elke keer ‘buen Camino’ wensen ook wel vervelend. De route is maar 57 km. en gezien de harde wind tegen maar goed ook. Het landschap is redelijk saai en recht, dus veel valt er niet te melden, behoudens dat de harde tegenwind ons (Dirk) bijna opbreekt. Heuvel op kan zwaar zijn, maar de geïnvesteerde energie komt weer terug in de afdaling.  Wind kost alleen maar energie en is dus buitengewoon onrendabel. Alle reden dus om ter compensatie morgen maar een taxi of beter voor de rest de trein te nemen. Mariet  wil er niet van horen.

Uiteindelijk zijn we rond drie uur in Sahagún. Sahagún heeft een rijke historie getuige ook het grote aantal monumenten.

Na ons verfrist te hebben, verkennen we Sahagún en drinken we wat op een terras, ik een grote halve liter en Mariet een wijntje ter compensatie van het vochtverlies van vandaag. Als we het hotel uitstappen zien we de bekende 4 weer. Niet heel erg opmerkelijk, zo groot is Sahagún ook weer niet, zoiets als Wouw denk ik. Na een lekker biertje en wijntje op een terras is al het leed ook weer snel vergeten. Uiteraard kerken, een klooster met opvang voor peregrino’s en pleintjes met barretjes en restaurantjes.

nze route loopt voor een groot gedeelte gelijk of parallel aan die van de wandelaars. We passeren er vele.
Onderweg is er zelfs een luxe pleisterplaats gerealiseerd
St. Jacob
En weer veel wuivend graan
Ons hotel
De kerk van San Tirso
Iglesia de San Lorenzo
met ooievaarsnest
Arco de San Benito