Santiago – Dag 29 naar Leon

Eindelijk weer eens een dag waarop alles klopt. Op aanraden van eerdere Santiago gangers, Joke en Jan, zijn we vroeg vertrokken om de harde wind meer te vermijden. Dus om acht uur zitten we al op de fiets, wel fris natuurlijk, maar geen wind! Dan is het een genot om over de Spaanse hoogvlakte te fietsen. Waar we gisteren amper 10-12 km/uur halen, fietsen we vandaag met gemak 18-20 km/uur. Lekker genieten van de natuur en de uitzichten en tijd nemen om de bermflora vast te leggen, die werkelijk zeer gevarieerd is. Om elf uur beginnen we pas de zuid-westenwind te merken, maar dat is prima want de route gaat vanaf dat moment noord, richting Léon, dus we hebben hem in de rug. Wel een dieptepunt vandaag, een koffie (americano) en thee voor twee euro! Heel fraai zijn de irrigatiewerken die overal te zien zijn, waarbij de goten via communicerende vaten verbonden zijn.

Om twee uur zijn we al op de plaats van bestemming na  65 km. fietsen. Ik heb een eenvoudige hostal besproken en deze ziet er werkelijk fabuleus uit.

Paradores zijn staatshotels in Spaans cultureel erfgoed. Een beperkt aantal kamers moeten tegen gereduceerd tarief worden aangeboden. We hebben geluk, een overnachting kost 80 €.

Parador de Leon

                                                                                                                                   Het interieur van de Parador, net zo mooi als het er van buiten uitziet.

Ook Leon heeft veel historie en fraaie architectuur in huis, hieronder  enkele voorbeelden

Basilica de San Isidoro de Leon
Palacio de los Guzmanes
Casa de los Botines ontworpen door Gaudi
Kathedraal van Leon
Pub Ginger 43 zomaar een mooi gebouw
Antiguo Edificio de Correos