Santiago – Dag 4 naar Noyon

San Quentin kathedraal

De vooruitzichten qua weer zijn vandaag uitgekomen. Half bewolkt, wind overwegend uit het noorden. Al met al een heerlijke fietsdag. Vanuit het low budget Comfort hotel in Cambrai gaan we eerst in het centrum een ontbijtje nuttigen. Vervolgens eten en drinken voor de rest van de dag inslaan  en dan op pad. Halverwege Cambrai en San Quentin passeer je de bron van de Schelde. Een bord wijst ernaar toe. Helaas verzuimen we te gaan kijken. Rond het middaguur zijn we in San Quentin en hebben we in de zon op het plein een broodje gegeten, na eerst tevergeefs geprobeerd te hebben een stempel te halen in de kathedraal. Op het gemeentehuis lukt het wel een stempel te krijgen.

Het weidse Noord Franse landschap de graanschuur van Europa

Na San Quentin verder naar Noyon. Uiteindelijk blijkt dit rond de 100 kilometer te zijn over redelijk geaccidenteerd landschap met klimmetjes van ca. 100 meter hoogteverschil. We hebben vandaag weer goed ons best gedaan. Morgen misschien maar iets rustiger aan doen. 

Hotel de Ville
San Quentin
San Quentin kathedraal
De kathedraal van Noyon

In ons hotel, Hôtel Le Cèdre, naast de kathedraal worden we goed ontvangen. Op advies van de hotelier gaan we naar La Frantiere, een pataterie, met lokale heerlijkheden. Honger maakt rauwe bonen zoet, maar dit is zowaar niet slecht.

.