Santiago – Dag 5 naar Clermont

Vandaag hebben we het maar wat rustiger aan gedaan, ons gemiddelde is toch al aan de hoge kant. De trip gaat van Noyon naar Clermont via Compiègne. Tot aan Compiègne is het een redelijke vlakke rit, wind in de rug en halfbewolkt ,16-18 graden. Prima dus. We doorkruisen het Forêt Domaniale de Laigue met rechte paden en statige richtingsbordjes typisch voor de domaines rondom Compiègne. In Compiègne houden we een korte stop, verschaffen we ons een stempel op het gemeentehuis en proviand. De kathedraal is gesloten.

Hierna beginnen we wat te klimmen en na het hoogste punt houden we lunch en rust. Daarna gaan we in rustig tempo naar Clermont, waar aan het eind nog een pittige klim te nemen is. Morgen moeten we die weer terug. Onderweg komen we nu ook wel wat lotgenoten tegen, maar verder dan zwaaien, hallo en mooi weer gaat het ook niet. Twee stel zijn sneller, dus die zien we niet meer terug. Zonder uitzondering hebben ze allemaal ongeveer de  dubbele hoeveelheid bagage bij zich.

Ik ben trots op Mariet dat ze zich zo heeft weten in te houden voor wat betreft onze bagage. Na 70 kilometer belanden we in ons hotel. We eten hier ook, dus dat wordt een rustige avond.

 

Clermont Hotel de Ville
Clermont
Mariet op jacht naar een stempel in het gemeentehuis van Clermont