Rome – dag 23 naar Novafeltria

Mooi fietspad
maar ook weer gravelwegen

Na vandaag ben ik weer een stukje verder en hoger in de Apennijnen. Eerst gaat het nog richting Rimini door mooi natuur gebied, Pineta di Classe en Salina de Cervia, veelal lekker in de lekker schaduw fietsen.

Tenslotte beland ik aan de Adriatische zee.

Daarna door een hele serie kustplaatsjes, met wat verdwaalde badgasten, maar het seizoen moet nog beginnen.

 

 

Italiaans vissen
Aan de Adriatische zee

De fiets ziet ondertussen ook wel stoffig uit. Er zit ook ergens een tik die ik er maar niet uitkrijgt. Dat zal wel tot Rome duren.

Vanaf Cesenatico gaat het wat het binnenland in en gaan we heel langzaam de hoogte in en duiken in de verte de Apenijnnen op

In een van de dorpjes onderweg met de mooie naam Santarcangelo di Romagna kom ik wel een heel aanlokkelijk terras tegen precies rond lunchtijd en halverwege de trip van vandaag. Tijd dus voor een echte lunch bij Trattoria Del Passatore. Het wordt een lekkere wielrennershap, pasta. Tagliatelle alla crema di porcini e tartufo nero. Voortreffelijk.

Na de lunch gaat het verder naar Novafeltria langs de rivier de Marecchia.

Het gaat dus redelijk geleidelijk omhoog, helaas over gravelpaden. De grootste tegenstander is wel de warmte 30+ °C, maar met regelmatig stoppen en drinken is het te doen ook omdat het stijgingspercentage onder de 3% blijft, mede geholpen door het feit dat ik de laatste 15 km. de voorstelde fietspaden vermijd en gewoon de hoofdroute volg. Rond kwart voor vier ben ik op de plek van bestemming, hotel Magda.

Op de receptie balie ligt een stempelaar van het hotel, waar ik meteen dankbaar gebruik van maakt. Vervolgens laat de hoteleigenaar trots zijn paspoort zien van de Camino de Santiago die hij twee weken geleden heeft afgesloten. Een zielsverwant dus. Mijn paspoort begint zich overigens ook aardig te vullen. Ik zit nu op de zgn. Reitsma route en verwacht eigenlijk hordes mededingsters. Niet gezien tot nu toe.

Morgen wil ik vroeg op pad. Ik moet ca. 650 hoogte meters maken en wil dat doen voordat het echt warm wordt. De vooruitzichten zijn overigens 27 °C, maar je weet het nooit.