Rome – dag 1 naar Eersel

Om kwart voor negen is de tocht van start gegaan. Vanwege het mooie weer is het een dag vervroegd, de kater van het feestje van gister voor lief nemend. Enkele van de feestgangers (onverlaten) zorgden ervoor dat mijn flesje bier geen moment leeg was en dat moet er eerst weer uitgefietst worden. Mariet begeleid me tot aan Sprundel en dan is het verder alleen op pad. Na ruim een uur passeer ik de A16 bij Hazeldonk. Dit is na 22 km precies 1% van de totale afstand.

In Baarle Nassau passeer ik de eerste grens, halverwege de afstand voor vandaag. Ondanks wind tegen gaat het snel. Tijd dus voor een koffie stop.

Op precies 50 km maar weer een stop voor een broodje. Ik ben in de buurt van Weelde niet duidelijk of dit België of Nederland is.

Pas in Netersel word ik ingehaald door het peloton van de omloop der Kempen net op het moment dat ik een herstel momentje heb op het terras met een cola zero. Heel lullig dat die lui ook niet even stoppen. Maar ja, zij moeten 250 km. rijden, ik moet nog zo’n 20 km

Om kwart voor drie wordt in Eersel de cola ingeruild voor een Weizener.

Om 5 uur kan ik pas terecht bij mijn onderkomen van Vrienden op de Fiets, dus tijd genoeg om bij te komen om het terras. Genoeg tijd ook voor een klein tukje in het park achter het centrum.

In Eersel staan een hele serie old timers. Leuk om te zien en gezellig druk.

Ik heb een mooie kamer, prima douche en een mooie tuin om de website te updaten. Het huis staat in het centrum van Eersel, dus de restaurants voor een lekker hapje zijn dichtbij.

Kortom een mooie start van dit avontuur.