Elbe – Dag 16 naar Hamburg

Het is mooi geweest, het landschap is ondertussen wel bekend, de dorpen en steden gewoontjes. We gaan naar Hamburg en dan met de trein naar huis. Dan blijkt dat met de fiets in de trein nog niet zo eenvoudig te gaan. Voor Vrijdag en Zaterdag is alles vol. De enige optie is Donderdag 9:45 uur. Dus dan moet ik vandaag eigenlijk wel naar Hamburg fietsen. Na veel puzzelen kom ik op een route van 95 km met het afsnijden van de nodige Elbe bochten. Dat moet te doen zijn. Dus ik boek hotel en treinreis naar huis.

De dag begint met wat heuveltjes die genomen moeten worden. Een moeilijke start maar wel een met weer mooie plaatjes en door bosrijk gebied. Hoewel niet de officiële Elbe route het is ook een mooie route om te rijden.

En dan ineens ben ik in Roosendaal

Toch maar verder langs de Elbe. Na 30 km in Bleckede is het tijd voor een kopje koffie met.

De verdere route had langs welke rivier in Nederland kunnen zijn qua landschap. Na zo’n 75 km bereik ik de eerste voorstad van Hamburg. Daarna is het nog een 30 km deels door stedelijke bebouwing en parklandschap.

Na 102 km bereik ik mijn hotel, dat pal tegenover het station ligt.

Rondom het station hangen een groot aantal asielzoekers rond en is er veel politie op de been. Een zeer onwerkelijke situatie die in meer Duitse steden schijnt voor te komen.

Na opfrissen maar even de stad in aan de andere kant van het station.

Dom Strasse
Rathaus Hamburg in oude glorie hersteld, wordt als een van de mooiste Rathaus van Duitsland beschouwd
Binnenalster met de Alsterfontein

Na wat rondlopen beland ik op een terras van Mio – Bistro Caffè  Gelatobij de Binnenalster. Het zit dermate aangenaam dat ik tevens de warme hap hier nuttig. Een pizza.