Elbe – Dag 13 naar Tangermunde

Nu weet ik niet meer zeker of bij een Airbnb ontbijt is inbegrepen. Als ik ingepakt heb en mijn fiets ga pakken zie ik de gastvrouw. Ook zij geeft geen indicatie dat er ontbijt is inbegrepen, dus het zal wel niet. Ik heb al gezien dat er een Spar Express is onderweg naar de route. Daar sla ik dus maar eten in voor de rest van de dag. Aan de oever van de Elbe, even buiten Maagdenburg, eet ik mijn broodje.

Ontbijt met een view

Weer eens wat anders voor het ontbijt. Vandaag is het warm weer met sluierbewolking en de wind weer uit de juiste richting. De dagen beginnen een beetje op elkaar te lijken. Lekker fietsen op mooie paden en een natje en een droogje op z’n tijd.

Bij Hohenwarthe passeer ik waar Duits kunstwerk, het Wasserstraßenkreuz Magdeburg. Hier passeert het kanaal dat Hannover langs Magdeburg met Berlijn verbind de Elbe. Rond 1900 is reeds met de bouw begonnen, later in de tweede wereldoorlog is de bouw stilgelegd en ook in DDR tijd was er geen behoefte aan een oost west verbinding. Sinds 2003 is deze route bevaarbaar.

Hier en daar lange rechte wegen om aan het doel te geraken.

Zooo moe, geen meter meer fietsen vandaag.

Even naar tweeën ben ik in Tangermünde.

Dit stadje heeft wel een alleraardigst centrum, waar ik neerstrijk bij Exempel Gaststuben en op zoek ga naar een onderkomen. Dat ligt gelukkig recht tegenover het terras waar ik ben beland

Hotel Exempel Schlafstuben

Links St. Stephan in de avondzon aan hetzelfde  pleintje met Exempel Gaststuben, de Stadtbrunnen en het hotel Exempel Schlafstuben