Elbe – Dag 12 naar Magdenburg

Ondanks de goede vooruitzichten deze morgen toch vertrokken met bewolkt weer. Na een half uurtje begint het zelfs regenen. Een beetje een tegenvaller dat wordt gecompenseerd door mooie fietspaden en wind mee. Als de regen, eigenlijk meer wat gespetter, ophoudt begint aangenaam ritje naar Magdenburg.

Onderweg zie ik twee Terpenhonden die schapen tegen wolven moet beschermen.

Ik fiets een klein stukje aan de rechterkant van de Elbe dus ik steek twee keer met het pontje over.

Bij de tweede oversteek heb ik er al iets meer als 30 km op zitten en is er gelukkig een cafeetje voor wat koffie. Ik tref een fietser, die er net zo over denkt, Dus we kletsen samen gezellig wat. Ondertussen trekt er een fikse bui over. Prima timing.

En weer veel kinderkopjes in de dorpjes die ik passeer

Dan volgt het laatste stuk naar Magdenburg. Magdenburg is flink uitgestrekt. Ik fiets minstens 10 km door de stad voordat ik in het centrum beland. Het is tragisch te zien hoeveel industrieel erfgoed hier staat de verpauperen, klaarblijkelijk geen toekomst meer na het vallen van de muur. Magdenburg is de Tweede Wereldoorlog ook niet ongeschonden uitgekomen dus de binnenstad bij heeft veel nieuwbouw en weinig echte bezienswaardigheden. Dus als stad niet echt spectaculair. Er is wel een Hundertwasser huis.

Daar strijk ik neer voor een paar biertjes. De hotels in Magdenburg zitten tamelijk vol, dus ik heb een Airbnb geboekt iets wat in de buitenwijk. Het blijkt een mooi rustig gelegen onderkomen. Na het verfrissen en de administratie terug naar het centrum. Het is druk, maar de Japanner blijkt nog een tafel voor één persoon beschikbaar te hebben. Dan terug naar het logeeradres, een beetje lezen en slapen.

Prachtige vuurdoorn onderweg
Wat is Magdenburg zonder de verwijzing naar de beruchte bollen