Elbe – Dag 11 naar Dessau

De dag begint in de fraai ingerichte ontbijtzaal in Hotel Zum Goldener Anker.

Vandaag wil ik graag in Dessau belanden. Het schijnt een aardige stad te zijn waar je qua hotel en andere restauratieve voorzieningen goed af bent. Het is langs de Elbe alleen een beetje ver, dus er moeten wat bochtjes worden afgesneden om het haalbaar te maken. Uiteindelijk heb ik een route van ca. 84 km uitgedokterd. De dag start bewolkt. Overal waar ik kijk zie in de verte blauwe luchten, behalve waar ik fiets daar is het bewolkt. Zelfde met de wind die zou draaien naar zuid en ik heb hem nog steeds tegen. Ik kom echter goed vooruit en met dat ik de Elbe verlaat kom je ook in een wat ander mooier landschap. Qua klimmen is het makkelijk te doen, maar er is meer bos

Weer eens wat andere vergezichten zonder Elbe. Schloss Reinharz
Prachtig meertje, ook lekker druk voor een vrijdagmiddag met mooi weer. Bergwitzer see

Het gaat een heel stukken over semi verhard gravel pad, maar op zich is dat redelijk te doen. Ik moet alleen niet lek rijden, dan heb ik een probleem. Ik ben mijn fietspompje verloren op de laatste treinreis. Maar alles gaat prima. Na zo’n 30 km vind ik een bakkerij voor een koffie en een taartje plus een broodje voor later. Vervolgens kan ik rustig peddelen naar Dessau, soms langs wegen met auto’s, maar ook mooie vrijliggende fietspaden. Heel typisch in dorpjes onderweg heb je nog hele stukken kinderkopjes. Dat zijn vervelende stukken om te fietsen.

een mooi fietspad weer langs de Elbe
met even later een Elbe blik

In Dessau aangekomen kom ik bij een B&B hotel met een gunstig tarief. Ik ga met de fiets naar binnen en wordt min of meer afgesnauwd ‘wo ich mit das Fahrrad hin gehe’. Als ik uitleg dat ik een kamer wil reserveren, dien ik met de fiets achterom te gaan. Achterom is een fietsenstalling (dicht) en ook de hotel ingang ter plaatse is dicht. So much voor service.

De Markt in Dessau

Op een fijn terras met een lekkere hefe Weissen bekijk op booking.com mijn alternatieven. Radisson Blue voor 82 Euro inclusief ontbijt is een prima aanbieding.

Daar aangekomen blijkt het internet er uit te liggen en is inchecken niet mogelijk. Dit leed wordt gelukkig verzacht met weer een hefe Weisen. Uiteindelijk goed terecht gekomen dus.

De dag wordt afgesloten met een lekkere maaltijd in een Italiaans restaurant, Ristorante Castello.