Elbe – Dag 9 naar Meissen

Als ik deze morgen uit het raam kijk ziet ik, zoals verwacht, wolken in het dal en regen.

Ik kan het dus rustig aan doen want later op de dag wordt het droger en zelfs zonniger. Dit zou de laatste dag moeten zijn met slecht weer volgens de voorspellingen. Het ontbijt buffet is gelukkig lekker uitgebreid. Ik doe mij er te goed aan.

Om kwart over negen ben helemaal klaar voor vertrek. Het miezert nog steeds een beetje, dus het regenpak gaat aan. Ondanks de regen ziet het Elbe dal in deze regio er wel mooi uit. Er valt toch wel te genieten regen of geen regen.

Om 10 uur is het droog, maar nog wel fris, zo’n 17 ºC. Eigenlijk valt er niet veel bijzonders te vermelden over de trip.

De ‘goudkust’ ten zuiden van Dresden langs de Elbe

Ik neem een bakje koffie in Pirna op de markt en later een broodje op een bankje in Dresden. Dresden heb ik vaak genoeg bezocht dus een bezoek aan de goedies van de stad kan ik nu wel overslaan.

De laatste ruk naar Meissen is met flinke wind tegen. Bovendien is het landschap vrij open, dus ik moet flink doortrappen. Ik ben er rond half drie. Ondertussen is de zon gaan schijnen en is de temperatuur tussen de 20 en 25 ºC. Het zomerse genieten is begonnen.

Gohliser Windmühle halverwege Dresden en Meissen

Na het opfrissen en de routeplanning voor morgen is het tijd voor een hapje eten op het terras van het hotel Goldener Löwe. De dag afsluiting is het bijwerken van de website. Morgen hopelijk een nog betere dag.