Elbe – Dag 8 naar Konigstein

De dag begint met ideale fietsomstandigheden, het is alleen een beetje koud, 16 ºC maar verder windstil.

Een frisse maar droge dag dus  en ook belangrijk geen paden met modder en plassen. Later komt er toch een beetje wind in de rug. De tocht verloopt dus zeer voorspoedig.

Hrad Střekov, een kasteel vlak voor Ústí nad Labem
Vyhlídková věž Pastýřská stěna, een mooi uitzichtspunt over de Elbe bij Děčín

In Děčín neemt ik de tijd voor een ‘lunch’. Een broodje kebab. 😀

Na Děčín gaat door een nauw dal met hoge rotsen aan beide zijden, een mooi gezicht.

Op de veerboot direct naar Konigstein

Links Hřensko, de eerste stop in Tsjechië vanuit Duitsland. Er is er de nodige drukte. Het zal dus wel goedkoop inslaan zijn van het een en ander.

Bij Schmika neem een pontje van de linker naar de rechterzijde van de Elbe om in Bad Schandau te geraken.

Aangekomen in Bad Schandau fiets ik wat rond voor een overnachtingsmogelijkheid. Ik zie nog niets iets wat mij direct aanspreekt, dus maar een biertje en booking.com checken. De overnachtingsmogelijkheden in Bad Schandau zijn niet ruim bemeten. Ik beland in pension Bomätscher 5 km verderop, ook prima die 5 km kunnen er nog wel bij, zeker als het ook nog een stuk varen is met een pontje naar de overkant.

Per abuis neem ik een veer direct naar Konigstein, dus ik moet zelfs nog 2 km terug fietsen om bij het pension te geraken. Ik wordt ondergebracht in de dependance maar ook deze ligt pal aan de Elbe met een balkon aan Elbe zijde. Mooier kan het niet. Het leuke gesprek bij aankomst met de hollandse receptioniste heeft misschien geholpen om deze fraaie kamer toegewezen te krijgen.

het uitzicht van mijn pension op Lilienstein
pension Bomätscher gezien vanaf de boot
Een bord met een Duitse hoeveelheid eten.
Mooie Elbe, het uitzicht van mijn pension

‘s Avonds eet in pension Bomätscher en bestel een Duitse specialiteit, käse überbacken Schnitzel mit pommes und Salad. Natuurlijk in een vorstelijke hoeveelheid.