Elbe – Dag 7 naar Litoměřice

Rond half negen zit ik weer op de fiets naar Litoměřice, een tocht van ca. 80 km. De tocht staat dit keer correct in de Garmin.  Ik ben lekker onderweg met rustig weer op asfalt langs de Elbe.

De vorige keren kreeg ik steeds de melding ‘fout in routeberekening’ en geen route in de display. Op zich geen groot probleem, de route staat redelijk goed aangegeven. Gewoon het bordje 2 volgen.

Gisteren heb ik de Garmin de route naar Čelákovice laten zoek en dat heb ik grotendeels gevolgd. Op een gegeven moment kwam ik bordjes 2A tegen en ik ging er van uit dat ik hierdoor op dat barre onverharde pad ben beland.

De fiets ziet er ondertussen ook niet meer uit maar fietst gelukkig nog prima.

Helaas was dat niet de reden. Vandaag, na zo’n 16 km., belandde ik weer op eenzelfde modderpoel pad, terwijl tot overmaat van ramp het ook nog begon te regenen. Even later ben ik maar gaan schuilen, want de gelegenheid deed zich voor en het regende toch wel fors. Met dat ik mijn bril wil droog poetsen, zie ik hem nergens meer. Ik duikel mijn reservebril op en kijk weer uitgebreid rond. Uiteindelijk zie ik voor mij een pootje van mijn bril uit de modder steken. Klaarblijkelijk heb ik hem van de tafel gestoten en heb ik er met het zoeken op gestaan. Hij ziet er niet uit. Gelukkig kan ik hem redelijk bij buigen en hij functioneert weer,

De ellende van het modderpad duurt ongeveer 10 km. lang met als summum dat het pad was weggegraven en ik door het weiland verder moest.

Er was eerder wel een wegomleiding aangegeven, maar met de Franse slag, d.w.z. een of twee borden en dan niets meer, dus ik belandde te vroeg weer op de oorspronkelijke route.

Geen wonder dat de Elbe route niet veel fietsers trekt. Over de gehele dag als vandaag zie ik hooguit een twintigtal medefietsers met bepakking. Maar goed aan al deze ellende kwam ook weer een eind. Het verdere verloop van de reis is zonder verdere noemenswaardigheden. Ik kom door een paar mooie dorpjes, zoals Melnik en Roudnice. Bij Melnik komen de Moldau en Elbe samen.

Links de Elbe, rechts de Moldau
Melnik

Vanaf Melnik is de Elbe klaarblijkelijk bevaarbaar, want na Melnik is een grote container terminal.

Roudnice

Onderweg nog wel twee pestbuitjes, maar verder is het droog. De laatste 7 kilometer is pal west, pal wind tegen van over de Elbe, dus dat zijn nog wel wat zware laatste loodjes. Bij aankomst in Litoměřice toch nog weer een buitje.

Litoměřice is een fraai plaatsje met een mooi centraal plein. Jammer van al die (geparkeerde) auto’s. ‘sAvonds lekker geggeten onder de arcaden bij Radniční sklípek