Elbe – Dag 6 naar Čelákovice

het heeft dus de hele nacht geregend en het zal nog de hele dag regenen. Met zulke langdurige regen zou me het niet verbazen als de Elbe overstroomd. In elk geval heb ik geen zin weer een hele dag in de regen te fietsen, dus ik besluit de etappe van vandaag per trein te doen. Na wat gezoek op de de site van České dráhy kom ik op een directe trein naar Poděbrady van 10:08. Op weg naar de trein regent het flink, dus een goed besluit.

Verkleedhokje
De Elbe ziet er vol maar nog niet overstroomd uit zoals hierboven te zien is.

Echter in Poděbrady aangekomen lijkt de regen daar heel erg mee te vallen en aangezien het pas 11:00 uur is, besluit toch maar een eindje te gaan fietsen naar Čelákovice, een 30 km verderop. Zo gezegd zo gedaan, uiteraard na inslaan van wat ravitaillering.

Even buiten Poděbrady vind ik ook een verkleedhokje, waar ik mijn fietsbroek en een extra hemdje kan aantrekken, want met 17ºC is het toch wel een beetje fris.

Tot aan Nymburk verloop de rit voorspoedig. Het stadje heeft een stadsmuur en een fraaie kerk.

Er is ook een banketbakker, die open is. Hier nuttig ik een gebakje met koffie.

Na Nymburk beland ik echter op een smal, onverhard, glibberig pad vol plassen richting Čelákovice. In droge tijden is dit pad misschien aardig begaanbaar, nu is het een drama. Er zit niets anders op dan voor 6,5 km dit pad te volgen. Hier en daar is de klei zo glad dat ik moet lopen en dan nog ga ik bijna op mijn snuit. Met fietsen slipt ook diverse keren mijn achterwiel weg, maar gelukkig blijf ik overeind.

Tot overmaat van ramp is de spetter regen ook overgegaan in forse regen, kortom bijna de wanhoop nabij.

Met dat ik weer op goede asfaltwegen beland, neemt de regen ook weer af. Rond half drie ben ik in Čelákovice, uiteindelijk minder nat dan gister.

Čelákovice als dorp stelt niks voor maar heeft gelukkig wel hotel Toscca met een sushi bar next door. Ik hoef er vanavond dus niet meer op uit.