Elbe – Dag 1 Naar Duisburg

Het reisdoel van dag 1 is Duisburg. Ik vertrek met ca. 10 kilo aan bagage. Ik neem de trein naar Venlo met een overstap in Den Bosch. Dat kan pas na 9 uur, want met de fiets kun je alleen in de daluren reizen. Helaas mis ik mijn aansluiting in Den Bosch vanwege vertraging, dus dat betekent een half uur wachten. Bovendien is overstappen met een fiets ook niet erg snel als er van perron gewisseld moet worden. Eerst moet je naar een lift, veelal achteraan op het perron, dan naar boven of beneden (hangt er vanaf) en vervolgens dezelfde riedel omgekeerd naar het andere perron.

In Roosendaal is het nog mooi weer en zwaait Mariet mij uit, maar onderweg komt het met bakken uit de lucht.

In Venlo heb ik eerst maar een fietshelm gekocht, want die ben ik vergeten. Sowieso denk ik goed na een drie jaar de helm te vervangen.

Vervolgens met gezwinde spoed naar Duisburg, ongeveer 52 km. Er staat een lekkere westenwind in de rug. Gelukkig is het voornamelijk droog, alleen vlak voor Duisburg krijg ik een aardige bui op mijn dak en moet het regenpak aan. Dreigende luchten dus onderweg en bramen. Uiteraard even lekker van gesnoept.

Hierboven een foto van de Rijn bij Duisburg
2023 08 01 11 gedenktegels in de straten in Duisburg
Struikelstenen in het straatbeeld van Duisburg