Maas – Dag 7 van Waulsort naar Charleville Mézières

Vol goede moed start ik aan de 7de dag van dit avontuur. Het begint makkelijk langs de Maas maar wel met wind tegen. Bij Revin  is er opeens een tunnel en beland ik op een smal paadje langs het water in het aardedonker. Best wel spannend, maar het loopt goed af. 

De Maas meandert hier sterk en soms kom je in de verleiding een short cut te nemen. Meestal valt dat tegen want zo’n shortcut betekend flink klimmen en dalen.

Meer vervelend is de harde wind tegen. In Haybes na zo’n 30 kilometer overweeg ik zelfs de trein te pakken om er achter te komen dat de trein is opgeheven en dat er alleen maar bussen gaan. Er zit niets anders op dan door te ploeteren.

De tunnel van Revin

Vanaf Givet is het weer meest langs de Maas en wat beschut. Dit stuk hebben we ook in 2010 met Celia en Thom gedaan.

Toch wijkt het fietspad zo nu en dan weer af van de Maas, dus moet er wat klimmetjes genomen worden.

Het geeft ook meteen weer mooie uitzichten, bv bij Joigny-sur-Meuse

Uiteindelijk ben om ca. half vier in Charleville-Mézieres en kan ik lekker onderuit zakken en bijkomen van de inspanningen van vandaag. Ik logeer in zeer toepasselijk in Hôtel de La Meuse. ‘s Avonds eet ik aan de Place Ducale. Als ik later terugloop naar mijn hotel na wat cash te hebben getankt wordt ik gevolgd door een onguur tweetal. Gelukkig ben ik vlak bij mijn hotel en kan naar binnen schieten voor de situatie zich ontaard.

De stroomversnelling in de Maas even voorbij Fumay
Statue Charles de Gonzague – Dit prachtige bronzen beeld werd ingehuldigd op 17 oktober 1899, ter nagedachtenis aan de stichter van de nieuwe stad in de 17e eeuw
Joigny sur Meuse
Charleville-Mézières Place Ducale
Charleville-Mézières Place Ducale