Maas – Dag 4 van Venlo naar Kasteel Elsloo

Het beloofd een mooie dag te worden met zo nu en dan een buitje. Ik peddel dus op mijn gemak richting Elsloo. In Roermond haal ik wat ravitaillering uit de supermarkt. Bij terugkomst blijken twee boefjes op een scooter twee plastic tassen uit mijn fietstas te hebben gejat. Gelukkig ben ik alleen wat kleren kwijt, de laptop hebben ze gemist. Wel klote. Het is zondag en nieuw spul kopen is een opgave. Toch maar even het centrum van Roermond in gereden om te kijken of er iets open is. Maar helaas, dan maar een terras met koffie en een taartje.

Daarna verloopt de tocht voorspoedig verder met alleen een dikke pestbui bij Illikhoven. Ik schuil even onder een boom, maar rij dan toch maar door als het begint te onweren. Vijf minuten later beland ik in De Pitstop waar het veel beter schuilen is.

Kasteel Kessel
Het pad langs het Julianakanaal

De route gaat een heel stuk langs een smal pad langs het Julianakanaal, gelukkig weinig tegenliggers, want dat betekend afstappen.

Bij gebrek aan beter heb ik in het hotel maar mijn fietskleding uitgespoeld en met de föhn gedroogd en weer aangetrokken. Daarna ben Elsloo ingelopen op zoek naar een terras. De enige kroeg die ik vind heeft een besloten avond. Dat is balen. Dan maar even verder sigthseeing langs de kerk en een mooi uitzicht over de Maas.  

Een onverwachte bui bij Illikhoven.
Mooi uitzicht over de Maas
Kasteel Elsloo hotel en restaurant voor vanavond met SABIC tarief
De kerk van Elsloo