Maas – Dag 1 van Roosendaal naar Heusden

Om kwart voor negen rijden Mariet en ik weg en gaat de Maastocht van start. Mariet rijdt mee tot Lage Zwaluwe. Hier drinken we een bakkie koffie met een taartje en daarna gaat ieder zijns weegs, Mariet naar huis en ik naar Heusden.

De eerste ontmoeting met de Maas nabij Lage Zwaluwe. De Maas heet hier Amer

De tocht gaat voornamelijk over de dijk langs de Maas met de doorkruising van Geertruidenberg als onderbreking hier en daar een veer en een stop bij De Kersenhof Raamsdonk voor een drankje en een soep.

.

Uiteindelijk ben ik rond 4 uur in Heusden na 79 kilometer. De prestatie wordt eerst gevierd met een biertje bij het hotel In den Verdwaalde Koogel op de vismarkt. Na de verfrissende douche heb ik nog tijd voor een wandeling door Heusden, dat een leuk centrum en haventje heeft.

Het diner gebruikt ik ook op het terras van de  In den Verdwaalde Koogel. Als ik opsta, na uitgebreid tafelen en lang in de zelfde houding te hebben gezeten, schiet er een gigantische kramp in beide benen en kan ik niet meer vooruit of achteruit. Het personeel vraagt bezorgt wat er aan de hand is, maar het is maar kramp. Even later kan heel voorzichtig weer verder en met de nodige krampjes onderweg de trap op naar mijn kamer. ‘s Nachts ben ik nog een paar keer geplaagd door kramp aanvallen.

hotel In den Verdwaalde Koogel