Elbe – Dag 3 Naar Vrchlabí

Ik ben vroeg op om met de trein naar Jaroměř te gaan en vandaar verder naar Vrchlabí te fietsen. Tijd zat, dus ik  fiets met een omweg richting station en zie nog een stukje van het fraaie centrum van Praag

Uitzicht op Praag vanuit het hotel westwaarts richting Wenceslausplein
Hotel Ambassador aan het Wencaslausplein was ons onderkomen gedurende ons eerste verblijf in Praag in 1997. We kregen toen een upgrade omdat er een fout met de boeking was gemaakt.
het Obecní Dům (Concertzaal) aan het Náměstí Republiky
Prašná brána (Powder Tower) naast het Obecní Dům (Concertzaal) aan het Náměstí Republiky

Helaas is de trein vertraagt met 20 minuten en is er ook een last minute verandering van perron. Stressen dus om in de trein te komen, maar uiteindelijk toch gelukt. In Pardubice is een overstap naar Jaroměř. Tijdens de overstap heb ik op de roltrap even geen controle over de fiets, maar na wat strijd lukt het toch. Boven blijkt in de strijd het sleuteltje van het slot afgebroken, dat wordt dus een nieuw slot. De eerste stop in Jaromer is dan ook een bezoek aan een fietswinkel. Als ik de route naar Vrchlabí wil laden geeft de Garmin een berekeningsfout en geen route. Kortom dat is improviseren om in de juiste richting te geraken. Gelukkig is een ding duidelijk, ik moet langs de Elbe. Al met al een moeizame start van de derde dag van deze trip.

Het weer is echter prima, half bewolkt, 20-25 graden en een behoorlijke sterke zuidwestewind. De fiets richting is west en noordwest, dus soms is de wind een beetje mee, soms tegen. Al met al een lekker tochtje, zij het dat het vals plat omhoog is. Als ik rond 4 uur aankom ben ik van ca. 180 m hoogte naar 480 m geklommen. Dat gaat toch in je benen zitten. De biertjes daarna smaken des te beter, evenals het eten in het hotel. Morgen naar de bron.

De Elbe vanuit het hotel gefotografeerd
Hierboven wat foto’s van onderweg langs de Elbe