Zuid Afrika – naar Motswari

Op ons gemak over goede wegen rijden we naar Motswari in het Krugerpark. We arriveren om ongeveer half drie in Motswari Lodge nadat we eerst 30 km richting de verkeerde poort zijn gereden. We moeten niet via Orpen poort maar via Eastgate het Krugerpark binnen. Foutje van Google maps en de reisorganisatie. De lodge is prachtig, alleen geen gsm signaal en de wifi is beroerd, dus we zijn een paar dagen ex-communicado.

de eetzaal annex recreatie ruimte

Het resort heeft de dagindeling georganiseerd rondom de optimale safari tijden. Dat betekent ‘s morgen om 9:00 uur ontbijt met daar vooraf een safari van zes tot negen.

‘s Middags wordt de lunch geserveerd om half vier en begint de middag safari om half vijf. Onze aankomst is dus prima getimed aangezien we mooi op tijd zijn voor de middag safari. De maaltijden worden aangekondigd door de man met de trom.

Ik heb het verwijt gekregen dat ik te vroeg victorie geroepen heb over de big five, aangezien de luipaard op het lijstje ontbreekt. Deze trip krijgen we dan wel een exemplaar te zien. Wat een mooi beest.
Bij terugkomst worden we getrakteerd op een braai in de open lucht in de bush. Zoals je ziet is het resort goed bezet.

Er vallen een paar spetters regen, maar gelukkig zet het niet door. Wel worden we later naar binnen gejaagd, omdat er een paar nijlpaarden komen buurten. De rangers worden zo enthousiast dat ze de jeeps voorrijden en met ons op zoek gaan naar de nijlpaarden. Het nachtelijk avontuur levert weinig op. Wel voor het eerst in jaren weer eens een duidelijke melkweg gezien.