Zuid Afrika – Panorama route

Veel tekst hoef ik niet te schrijven, de foto’s spreken voor zich hoop ik. Wat een prachtige natuur. Achtereenvolgens bezoeken we Bourke’s luck potholes, de 3 rondavels, Berlin waterval, God’s Window en Graskop gorge, waterfall en lift. Allemaal natuur met weidse vergezichten. In één woord spectaculair. Gelukkig is het onbewolkt weer, dat zag er eerst niet naar uit. Op de heenweg rijden we een stuk in de mist en zakt de temperatuur tot 18 oC.

Mist onder weg, maar eenmaal bij Bourke’s Luck potholes aangekomen is alles weg.
Geluksvogels bij Bourke’s Luck Potholes.
Bourke’s Luck Potholes, markante natuur
Blyde River canyon met de drie rondavels
Lunchen in The Chubby Pig. De weg er naar toe is een beetje bumpy, maar de ligging aan de Treurrivier is fraai en het eten prima.
Berlin Waterfall
God’s window vanwaar je op een mooie dag tot Mozambique kunt kijken en dus het hele Krugerpark kunt zien. Het uitzicht is werkelijk magnifiek.
Graskop lift en waterval
Waaghalzen kunnen hier ook bumgee jumpen

Rond 18 uur zijn we weer terug bij het Rissington Inn na een dagtrip waar we onvoorstelbaar veel hele mooie natuur gezien en ervaren hebben. Voldaan doen we ons tegoed aan wat verfrissingen en later een lekker diner. We raken wat aan de praat met een ander Hollands stel, dat al vele keren Zuid Afrika bezocht heeft en ons nog wat Afrika inside kan vertellen.