Zuid Afrika – Hluhluwe

In het pikkedonker staan we ‘s morgens om half vijf op. We nemen de auto om door het donker bij de receptie te belanden.

Om stipt vijf uur begint de tocht, samen met twee andere stellen die net zo gek zijn. Het begint met een half uur rijden naar een plek waar een viertal leeuwen een waterbuffel verschalkt hebben, waar ze zich nog steeds aan te goed doen. Het is circa 20 ºC, maar in een open jeep is dat toch vrij frisjes. Gelukkig zijn we voldoende warm aangekleed en liggen er ook dekens in de auto. De beloofde leeuwen zijn inderdaad op hun plek en tegen de tijd dat we aankomen is het ook licht genoeg voor foto’s. Na ongeveer 20 min. de koning van de wildernis te hebben bewonderd rijden we door.

de neushorn
waar een prooi is, is een aasgier nooit ver.
en de waterbuffel
Nziname rivier

We komen ze alle vijf tegen leeuw, olifant, waterbuffel, neushoorn en giraffe, een geslaagde safari. Om 8 uur zijn we terug voor een ontbijt.

De problemen met de accommodatie zijn opgelost en men bied aan ons te verhuizen. Dat lijkt ons teveel moeite voor nog één nacht. Bovendien willen we maar één ding, bijslapen.

 ‘s Middags om drie uur staat er weer een safari op stapel, met leeuwen (andere deze keer), olifanten, een hele kudde en neushoorns. Kortom het Hluhluwe park op zijn best

Impala’s, ook wel McDonalds beest genoemd.
Gieren
Drie jonge leeuwen met hun buit.
Als een waterbuffel in het water ligt kruipen de teken op de huid omhoog uit het water. Visjes proberen die teken te eten. Je zie een visje z’n neusje boven het water steken.