Zuid Afrika – naar Hluhluwe

Vandaag hebben we alle tijd, we hoeven maar ca. 90 km te rijden naar het volgende adres, Hilltop camp, in het game resort Hluhluwe. (spreek uit Sjesluwee) Daarnaast moeten we om Swahililand binnen te kunnen een PCR test doen. Als we die later op de dag doen (maar voor 12 uur) kunnen we hem ook nog voor de binnenkomst in Zuid Afrika de dag erop gebruiken.

Dus eerst maar nog even een strandwandeling maken van een paar kilometer op het strand van st Lucia. Het weer is prachtig, 25+ ºC, blauwe lucht. Heel grappig zijn die kleine krabben die over het strand lopen en als je er aan komst snel in een gaatje in het zand kruipen
Cycad een bedreigde plant in Zuid Afrika.

Vervolgens gaan we nog even naar het krokodillen centrum, want we hebben er nog niet één gezien.

krokedillen catwalk

Vlak voor 12 uur melden we ons bij de plaatselijke apotheek voor een PCR test. Die is nodig om door Swahili te kunnen reizen. Na weer een rits aan formulieren ingevuld te hebben, lukt het à raison van 550 rand pp. Morgen krijgen we uitslag per email/sms. 

We tanken de auto ook maar even vol, je weet maar nooit in de het Afrikaanse binnenland. Lunchen  en dan op naar Hluhluwe. De tocht door het park (ca. 25 km) is een soort self game drive. We zien olifanten, buffels, gieren, secretary birds, kudu’s enz.

Een minpuntje is dat we bij de entree van het park een reserveringsnummer moeten overleggen van de overnachting. De reis organisatie heeft verzuimd deze te verstrekken. Kassa weer 520 Rand aftikken voor een ‘conservation fee’.

 

Een boom vol aasgieren wachtend om mee te genieten van een prooi van een leeuw, die in de buurt ligt.
onze rondavel
Waterbuffel, het dier heeft een slechte reputatie. Hij is onvoorspelbaar en kan gevaarlijk zijn voor jagers en mensen die te dichtbij komen

Aangekomen bij Hilltop Camp wordt weer om dit reserveringsnummer gevraagd. Klaarblijkelijk is de reservering van Thonpson niet doorgekomen. Uiteindelijk kunnen we ook in een zgn. rondavel terecht, morgen maar bellen met Thompson.

Een rondavel heeft geen eigen toilet en douche, daarvoor moeten we naar een gezamenlijke toilet ruimte. Het hele resort heeft ook geen wifi. Voortreffelijk primitief dus allemaal. Het landschap en de natuur is echter prachtig. Morgen genieten van een toer die om 5 uur ‘s morgens begint. Sic!

Na het diner merken we ook hoe donker het is. We moeten ongeveer 400 naar onze rondavel en zien geen hand voor de ogen. Gelukkig is er een behulpzame medewerker die ons de weg wijst.

Mooi uitzicht van Hilltop camp