Zuid Afrika – iSimangaliso Wetland Park

Om zes uur staan we klaar om het iSimangaliso Wetland Park in te gaan onder begeleiding van gids Jean. Het iSimangaliso Wetland Park is een van de oudste parken in Zuid Afrika en strekt zich uit van St. Lucia tot de grens van Mozambique bijna 250 km lang. Het is ook van de meest diverse parken met zowel zoet als zout water, flora en fauna als wel de gebruikelijke vasteland attracties.

Eigenlijk ontbreken alleen leeuwen. Genoeg te zien dus zou je denken. Dat klopt ook wel, maar van de big 5 zien we alleen de waterbuffel. Olifant, neushoorn, giraffe, leeuw zullen moeten wachten tot de volgende safari.

Een prachtig Kudu mannetjes exemplaar.

Toch zijn er voldoende andere interessante beesten te zien, zoals zebra’s, kudu’s, wratten zwijnen, natuurlijk nijlpaarden, duikers (een soort ree), secretary bird, buizerd, en meer. Kortom een goede start voor een eerste safari. Zowel ons ontbijt als de lunch worden door onze gids meegebracht en op/bij het strand genuttigd.

Aalscholvers
Impala met jong
Ontbijt bij Mission Rocks Beach.
Een ruige Indische oceaan
De eerste waterbuffel, die we te zien krijgen
Torretjes bezig met opruimen van poep
Wrattenzwijn
Een kolonie Tailor Ants bezig met het bouwen van een nest
Jean onze gids, kok, chauffeur etc.
Braai lunch

We bivakkeren ook nog een uurtje op het strand bij Cape Vidal Beach. In dat uurtje, zonder zonnencrème, raken we zelfs enigszins verbrand, zo fel is de zon. De golven zijn spectaculair en de zee is te wild om er diep in te gaan. Terwijl wij liggen te zonnen maakt Jean de lunch klaar.

Cape Vidal Beach
Een hongerig nijlpaard dat al in de middag op zoek gaat naar eten met het risico op een verbrande huid
Secretary bird
Aapjes zie je overal
Twee ijsvogeltjes