Zuid Afrika – St Lucia

We beginnen de dag, na een ontbijt, met een wandeling door het dorp en omgeving. St. Lucia heeft één hoofdstraat, McKenzie street. Hier zijn alle winkels, restaurants en wat dies meer zij. Aan het eind van de straat duik je het natuurgebied en estuarium in. Normaal gesproken kun je dan via een planken loopbrug langs het strand terug. Door de vele regen staat deze loopbrug een beetje onder water. Niet zo’n probleem zou je denken, maar dat is het wel als er krokodillen om heen zwemmen. We lopen dus min of meer dezelfde weg terug.

Het estuarium van St. Lucia
Na de wandeling even uitpuffen bij Reef & Dune in McKenziestreet. Het is lekker warm, de vernevelaars staan aan.
Bontvisvanger

‘s Middags hebben we ons aangemeld voor een boottocht door het estuarium van ca. twee uur. Gedeeltelijk verloopt deze in de regen. Gelukkig heeft de boot een dekzeil en blijven we grotendeels droog. Onderweg spotten we veel vogels en nijlpaarden. De nijlpaarden liggen nog allemaal lekker in het water te wachten op de avond wanneer ze eruit komen om te gaan eten. In de felle zon overdag lopen ze het risico te verbranden. Later is het weer droog en kunnen we lekker buiten eten in restaurant Barraca.

Een familie nijlpaarden bij elkaar. Nijlpaarden hebben ondiep (tot 1,5 m diep) water nodig, want ze kunnen niet zwemmen. Ze lopen over de bodem. Wel kunnen ze ongeveer 15 minuten onder water blijven.
Zeearend
Ondergaande zon boven het estuarium