Zuid Afrika – naar Johannesburg en Montusi

Onwijs vroeg op vanmorgen om op tijd op het vliegveld van Kaapstad te zijn. 6:00 uur nota bene en dan ook nog in de file belanden. Het is echter bij de check-in en security zeer rustig, dus we hebben nog tijd voor een ontbijt. Ondanks een voorspoedige vlucht, zijn we pas rond het middaguur goed op pad. De formaliteiten bij Europcar duren weer ellenlang en we zijn de garage nog niet uit of de politie houdt ons staande voor een vermeende verkeersovertreding en incasseert 500 Rand voordat we verder mogen rijden. Het alternatief is een middag op het politiebureau doorbrengen met het invullen van formulieren. Later zien we kaartjes liggen op de hotelkamer met een telefoonnummer dat je kunt bellen als zo’n corrupte politieagent je staande houdt.

Na dit incident gaat het 300 km de N3 af richting Durban, 4 baans dat wel. Bij Harrismith gaat het richting Montusi. Onderweg veel mooie vergezichten.

Platberg bij Kalwerspruit 9 km breed 2394 m. hoog.
Johannesburg uit de lucht met het Ellis Park Stadium en Johannesburg Stadium duidelijk herkenbaar.
Tugela waterwerken met op de achtergrond de Drakensbergen

Naar Mountain Lodge en Drakensbergen is de route echt ‘scenic’ te noemen. De lodge is mooi geleden en ziet er goed verzorgd uit. Morgen gaan we de Tugela Gorge en waterval bewonderen.

Het laatste stuk is naar Montusi twee baans en een mooie toeristische route.
Het uitzicht vanuit onze lodge