Zuid Afrika – Dag 3 naar Kaap de Goede Hoop

De vuurdoop voor links rijden is met vlag en wimpel doorstaan. Ook de hotspot in de auto werkt vlekkeloos, dus navigatie is geen probleem. Rustig aan tuffen we richting Kaap de Goede Hoop met onderweg hier en daar een stop op een mooi uitzichtspunt.

Er is Kaap de Goede Hoop waar we eerst heen gaan en het Kaappunt een markante kaap iets oostelijker met een vuurtoren. Ergens rond de Kaap ontmoeten de Indische en Atlantische oceaan elkaar hoewel het echte punt van contact vaak oostelijker ligt. Echter zo rond Kaap de Goede Hoop verlegden in het verleden de schepen hun zuidelijk route naar het oosten op weg naar Indië en verder.

Een stop halverwege naar Kaap de Goede Hoop aan de Indische oceaan zijde
Blik op Kaap de Goede Hoop en het Diaz Beach
Maclear Beach resort voor wind surfers

De wind om de Kaap is enorm, zeker windkracht 7-8, maar de zon schijnt uitbundig. De vergezichten zijn adembenemend. De foto’s zullen daar vast geen recht aan doen.

Het Kaappunt
Blik over de Indische Ocean richting Noorden.
Junkfood lunch op het Kaappunt.
De Atlantische oceaan op zijn mooist
Scarborough Beach
De Atlantische oceaan op zijn mooist

Dat ik bij al dat moois onderweg een stoeprandje raak en een lekke band rij, is dan ook niet kwalijk te nemen. Halverwege Chapman’s Peak drive dus voor het eerst in zeg 20 jaar weer eens een band verwisseld. Via Chapman’s Peak drive, Hout Bay en Camp Bay arriveren we weer Kaapstad en ons hotel. Nu nog opfrissen en voor vanavond een fijn restaurant uitzoeken.

Dit lukt verrassend goed. Restaurant Dias blijkt een fijn restaurant met live music uit de zestiger, zeventiger jaren en rugby op de televisie schermen, maar bovenal een prima keuken.