Rome dag 30 in Rome

Ik probeer weer een american breakfast te scoren maar dan nu bij een van de barretjes in de buurt. En ja, dat was geen probleem. Wat ik krijg echter is een ver-italiaanse versie met een eierpannekoekje en een laf plakje ham met tomaat. Na deze teleurstelling beginnen met de verder verkenning van Rome.

Eerste doel is Piazza del Popolo met Flaminische Obelisk (via Flamini begint hier), porta del Popolo en Fontana della Dea di Roma

De volgende halte zijn de Spaanse trappen.  Gemak dient de mens dus ik wil via het metrostation en zijn roltrappen naar boven. Helaas blijken die allemaal onder reparatie op een na. Eenmaal boven ben je ook een beetje uit de koers dus moet je weer 10 minuten lopen om bij de trappen te komen. Maar goed, dan zie je wel het park met ooit de villa Borghese.

Colonna dell’Immacolata Concezione Ze herinnert aan het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria dat Paus Pius IX in 1854 had afgekondigd.
Palazzo di Spagna de Spaanse ambassade

DeTrevi fontijn krijgt een schoonmaakbeurt en staat zonder water, morgen maar weer eens kijken.

Fontana dei Dioscuri

Rechts het Palazzo del Quirinale, de residentie  van de President van Italie en boven het Scuderie del Quirinale, alles aan het Piazza Quirinale

Monument van Victor Emanuel II, ter ere van de eerste koning van het herenigde Italië

                                                                                                                                                                        Pantheon

Colosseum
Boog van Titus Arco di Tito
Fora Romano

Lekker relaxen op Campo de’ Fiori na een dag vol cultuur.

‘s Avonds luxe uit eten bij Aqualunea om  de hoek bij het hotel.