Rome – dag 26 naar Narni

Er is geen noodzaak om vandaag vroeg te vertrekken. Er is regen voorspelt en lagere temperaturen. Ik neem dus een ontbijtje in het hotel en rond kwart over acht zit ik op de fiets. Er wachten twee klimmetjes vandaag van beide tussen de 150 en 200 hoogte meters en een vals plat van ongeveer dezelfde hoogte. Dus toch wel werken vandaag.

De eerste klim begint al vrijwel meteen, even los trappen is er niet bij. De stijging is gelukkig matig, zo rond de 3%. De inspanning valt mee.

Al spoedig komen de eerste dreigende wolken opzetten en vlak voor ik de eerste heuvel geslecht hebt, barst een onweer los. Ik besluit het ergste maar ergens aan de kant van de weg af te wachten. Zo nu en dan vallen er rake donderklappen van zeer dichtbij.

De uitgang van Bevagne is stijlvol

Daarna weer door naar de tweede heuvel, met tussendoor een bakkie koffie in het plaatsje Massa Martana. Daarna begint het toch weer wat te spetteren en gaat het regen pak weer aan.

Daarna is het gedaan met de regen en kunnen we de zaak drogen en wat lunchen onderweg. Voor ik het weet is het klimmen achter de rug en begint de afdaling naar Narni.

Onderweg valt natuurlijk genoeg te zien aan mooie landschappen

een bakkie koffie in het plaatsje Massa Martana.

Als ik in de buurt van Narni kom slaat de schrik me om het hart. Het onvermijdelijke is gebeurt. Ik heb niet goed opgelet en het eindpunt van vandaag ligt hoog verheven op een berghelling.

Mooi om te zien, maar niet leuk.

Kortom er moet weer geklommen worden, iets meer dan 100 hoogtemeters. Tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te regenen. Al met al een aankomst in mineur,

Het dorpje is prachtig, het uitzicht fenomenaal.

Ik overnacht en dineer in Palazzo dei Priori. Met enige moeite vind ik dit hotel in de doolhof van steegjes. 

 

Narni, hooggelegen op een heuvel
een mooie toegang tot Narni afgezien van de verkeersborden.
Mooie doorkijkjes in Narni