Rome – dag 25 naar Bevagna

Het beloofd vandaag weer een mooie en warme dag te worden, dus ik ben weer vroeg op pad om deels nog in de koelte te fietsen. De eerste 20 km deel ik met autoverkeer dat ‘s morgens voor achten toch al aardig druk is, hoewel je dat op de foto niet zou zeggen.

Na 20 km sla ik echter af, zie meteen een barretje voor een koffie en een croissantje en vervolgens is het lekker landelijk fietsen, deels in de schaduw.

Het landschap is prachtig.

Ik passeer Perugia op ca. 15 km afstand in de verte zie je het liggen.
Rome 270 IMG_3211

Wat later passeer ik Assisi.

Mooi gezicht, maar een bezoek komt wel een volgende keer.

Ook Bevagna het doel van vandaag is een mooi plaatsje met veel oudheid en uiteraard een mooie kerk met plein.

De toegang tot Bevagna
Met Wiebren en Johanna die hier op vakantie zijn met de camper drink ik gezellig een biertje.

Meteen bij binnenkomst plof ik neer in het eerste de beste restaurant, in dit geval Ristorante delle Mura. Hier bestel ik weer een pasta gerecht, spaghetti carbonara as you never had before. Niets teveel gezegd in een woord voortreffelijk.

spaghetti carbonara met truffel en noten
Leuke pleintjes en straatjes in Bevagna
Chiesa Parrocchiale di San Michele Arcangelo aan piazza San Silvestri, helaas weer geen stempel

Hoewel de hoogste heuvels gedaan zijn is het landschap aardig geaccidenteerd dus er moet toch regelmatig flink gewerkt worden om omhoog en verder te komen. De Garmin geeft aan dat ik netto 394 meter gestegen zou zijn, dat klopt niet. Ik ben ca. 60 meter gedaald, maar al met al heb ik ook ca. 800 meter moeten klimmen. Morgen en overmorgen zal dat niet veel anders zijn. Dus niks op je gemakje naar Rome, het komt wel dichtbij. Nog 165 km.