Rome – dag 24 naar Citta

Daar gaan we dus. De laatste serieuze beklimming van deze reis. Het gaat over de Valico di Viamaggio, 973 m hoog en ik start van 270 m. Om de hitte voor te zijn start ik met fietsen om kwart over zes.

Dat pakt prima uit. Bij de start is de temperatuur ca. 18 °C, op de top 5 uur later was het 24 °C. De afstand tot de top is 40 km en terwijl mijn Garmin aan geeft dat het een geleidelijke klim is over deze afstand heb ik na 20 km nog maar 150 hoogte meters gedaan.

Het draait er dus op uit dat de laatste 10 km weer hard werken is. Om half elf ben ik boven aan. Het café ter plekke is op dinsdag gesloten. Balen. Aan de andere kant stikt het er van de vliegen die mij op de laatste kilometers hebben vergezeld. Dus dan maar verder.

Zonsopgang
Wel weer mooie vergezichten onder weg, hier ook een blik op de rivier de Marecchia
view van de top van de pas Valico di Viamaggio
Lago artificialedi Montedoglio, mooi gezicht.
De lunch is met een artesinaal biertje uit Umbri, geserveerd in een wijnkoeler, très chique.

Binnen de kortste keren ben ik in Sansepolcro, waar wel de nodige terrasjes open zijn.

Dan is het nog 20 naar Citto della Castello, het einddoel van vandaag. Ook dat gaat als een speer met wind in de rug. Ik ben dus prima voor lunchtijd gearriveerd. Daar maak ik dan ook gretig gebruik van. Om twee uur is de hotelkamer ook al beschikbaar, dus na verfrissen, alle kans voor een siësta.

Sancepolcro

Nadien de route voor morgen uitwerken, boodschappen doen voor morgen en dan het dorpje bekijken. In de kathedraal probeer ik een stempel te bemachtigen, maar geeft niemand gehoor. Dan maar een stempel in het hotel. Voor half acht kan ik nergens terecht voor een hap, dus tot die tijd is het een beetje rondhangen. Ik wil ook niet te laat eten, want vroeg starten is mij goed bevallen. Morgen weer.

Piazza Matteotti in Citta di Castello