Rome – dag 19 naar Sega

2 juni wordt groots gevierd in Italië. Het is la Festa della Reppublica en is een vrije dag. Dat doet me wel genoegen. Het is natuurlijk een bijzondere dag. De overnachting is zonder ontbijt in een privé kamer zonder enige service. Even om de hoek kan ik wel een koffie en een croissant scoren. Dus ik kan even vooruit. Alvorens op pad te gaan ga ik eerst even bij de kathedraal langs om te kijken of ik een stempel kan bemachtigen. En zowaar de koster laat met in de Sacristie, waar de geestelijkheid bezig is zich voor te bereiden op de mis, ofwel een beetje verveeld rondhangt tot de mis begint. Als de mis begonnen is en de geestelijkheid weg gaat met de koster kan ik wat foto’s schieten. Even later is de koster terug en krijg ik mijn stempel.

Ik probeer in te slaan voor de dag in de super COOP in Trento, maar slaag er in deze te missen.Geen probleem we zien wel.

Door de vrije dag zijn er zeer veel fietsers op de been, vooral in de morgen. Het voelt dus als een zondag. Verder is het als gister, bergen links en rechts en de verandering is in de Adige links of rechts van me, wel of geen spoor en/of snelweg. Maar het is wel een mooi fietspad met mooie kijkjes.

Na 25 km in Rovereto is er weer een leuk terrasje om verder bij te tanken. De COOP in Rovereto is niet super, maar wel open. Dus in principe gesteld voor de dag.

Aangezien het hotel pas om 5 uur ontvangt, is toch het plan tussen de middag wat extra tijd te nemen. Dat mislukt jammerlijk bij gebrek aan etablissementen. Zelfs een détour door dorpjes veranderd daar niets aan. Dwz ik kom iets tegen en het staat me niet aan, resultaat is dat ik pas een uur later dan gepland aan de koele cola zero en tosti zit.

mooi fietspad met mooie kijkjes.
Toch maar mooi even gepasseerd
Let op het groeien van de wijnranken, ze groeien schuin omhoog langs een geleiding.

De temperatuur is ondertussen lekker opgelopen naar 35 °C, maar met nog 20 km te gaan wat kan er nog mis gaan? Nou, de bergen worden wat minder steil en hoog. Vervolgens leiden die idiote Italianen je weg van de rivier door die heuvels.

Leuke uitdaging voor de wielrenner, geen probleem voor de fiets met hulpmotor, maar arme ik, een 120 m. klim met 10% helling is wel zeker een uitdaging. En dan halverwege ook nog je helm laten liggen zodat je een stuk terug moet.

Maar goed er zit niks anders op, dus klimmen we maar om uiteindelijk rond half vier op de plek van bestemming te belanden.

Wel kom je langs een mooi hoog gelegen kasteel.
en ook weer mooie uitzichten van 200 meter hoogte.
Mijn favoriete pizza prosciutto

Nu nog een terras vinden om de tijd te overbruggen tot het hotel open gaat. Echter alles is dicht, want het is een feestdag. Na wat rond fietsen zie ik een Lidl die open is. (Chapeau) Eindelijk mijn feestbiertje. Tegenover Lidl klinkt harde muziek. Wat blijkt, ook daar is bier. Kortom mijn verjaardag begint.

Het hotel is prima, ze serveren de best pizza en bier in town, dus ik hoef nergens meer naar toe vandaag.

Hier in de tuin bij het hotel tot het open gaat met een biertje van de Lidl. .