Rome – dag 16 naar Reschen

De weersvoorspellingen waren slecht voor vandaag, regen en koud, echt koud, 0 °C. Het is dus een aangename verrassing dat het vanmorgen half bewolkt is en droog. Dus het ziet er uit als een goede fietsdag. Al met al een mooie route op vrijliggend fietspad dan wel autoluwe wegen. Een beetje klimmen en dalen.

Spoedig zag ik het bord Reschenpas gesloten. Gelukkig alleen voor auto. Het fietserspad is open.
Het gaat dus een heel stuk langs de Inn, die diverse keren gekruist wordt met soms mooie historische houten bruggen.
Hier het werk van een houthakker die werkelijk zijn vak verstaat. Ik heb zelden zo mooi gestapeld hout gezien.
In Prutz hou ik een koffiestop zoals je kunt zien heerlijk in het zonnetje
Het is genieten van de fraaie natuur en de Inn

Ik raak wat van de route af, maar kom daardoor wel langs Erlebnisburg  Altfinstermünz , een historisch punt in de Tiroler geschiedenis. Resultaat is wel dat een stukje moet lopen om op de oorspronkelijke route te komen. Het pad is testeil en slecht om te fietsen.

Vlak voor ik de afslag naar Nauders neem en de Inn verlaat kom ik nog een paar meter door Zwitserland. Dan  begint de echte klim van vandaag van ca. 370 verticale meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Vergeleken met gister een piece of cake, gezien het betere weer en de hellingshoek. Bovenaan geeft het nog een laatste mooie blik op de Inn.

Even verder ben ik op het hoogste punt, met uitzicht op Nauders. Dan is het nog ca. 10 km naar Reschen (pas). De klim daar naartoe is goed te doen met maar een gering stijgingspercentage. Dus ook die zit in de pocket. De Alpen zitten erop, er valt wat te vieren dus vanavond.

Reschensee
Het dal na de Reschenpas

Na de Reschenpas komt de Reschensee . In Reschen in Hotel Etschquelle heb ik mijn onderkomen. In Reschen in Hotel Etschquelle heb ik mijn onderkomen. Als ik aankom heb ik nog niet gereserveerd. Volgens booking.com is er nog ruimte. De receptie is echter onbemand en bellen geeft geen antwoord. Dus toch maar even vastleggen via booking.com. Ik installeer me in de bar met een biertje uit de Spar en wacht op leven in de brouwerij. Na verloop van tijd meld de hotelbaas zich en die een en al vriendelijkheid. Het hotel doet zelfs de was voor mij. Het restaurant is gesloten. maar ik wordt keurig naar een restaurant 5 km verderop gebracht en weer opgehaald. Later geeft hij mij zelfs zijn telefoonnummer voor mocht ik ergens onderweg in problemen raken. Top service dus.