Rome – dag 15 naar Landeck

Natte straten en besneeuwde hellingen in het vooruitzicht

Het blijkt dat ik met 1150 km te hebben afgelegd over de helft ben van deze trip naar Rome, maar ja wat zegt dat als je de Alpen nog over moet.
29 Mei Dag 15 naar Landeck Voor die ultieme test is het vandaag maar shitty weer. Regen met temperaturen onder 10 C. Helaas niets aan te doen en dus het regenpak maar aangehezen . Van 1000 meter hoogte moet er geklommen worden tot ca. 1800 m hoogte met na een kilometer of 5 een stuk met 9 haarspeldbochten, waar het echt even omhoog gaat. Maar goed dat ik gister wat extra gedaan heb. Het valt niet mee, maar met regelmatige pauzes kom ik toch steeds verder.

Na Stuben komen de haarspeldbochten.

Dat is pas echt ploeteren, maar ik kom ze allemaal fietsend door. Er hoeft niet gelopen te worden. De regen is  intussen over gegaan in druppelen en natte sneeuw.
Met een zucht van verlichting kom aan het eind van de haarspeldbochten. Dan heb ik nog 3 km te gaan naar 1800 m.

eenmaal boven na alle haarspelden is het wel een mooi gezicht
Het vervolg van de Panoramastraße naar het hoogste punt van de Arlbergpas

Om 12:00 kom ik aan na 3,5 uur ploeteren, totaal verkleumd ondanks de inspanningen. Blauwe vingers en geen gevoel meer in de voeten. Een 100 m verderop is een restaurant. Godzijdank. Hier ga ik voorlopig niet meer weg.

De Arlbergpas overleefd en nu bijtanken met een Cordon Bleu
eindelijk komt het hoogste punt in zicht
Ook aan deze kant van de pas mooie vergezichten

Na een uitbreidde lunch, ben ik klaar voor de afdaling. Wat is dat  ongelofelijk koud. Ik stop om alle lagen die ik heb aan te trekken en dan nog zit ik te shaken op de fiets van de kou, terwijl ik de snelheid tussen de 30 35 km/uur houd. Pas als ik 400 m lager ben in Sankt Anton wordt het iets vlakker en kan ik mezelf warmen door mee te trappen. De temperatuur is dan ook weer rond de 10 °C. Het begint iets open te trekken. Op weg naar Landeck wordt het weer steeds beter en de weg is alleen maar downhill . Om kwart voor drie ben ik daar. Het is mooi geweest voor vandaag.  Ik overnacht in Bruggner Stuben en doe me maar weer eens te goed aan italiaans eten in Lex Mex.

en een nieuwe rivier Rosanna die in Landeck in de Inn uitkomt