Rome – dag 10 naar Bieringen

Een tamelijk koude start vanmorgen, bewolkt en somber. Voor vandaag heb ik dan ook een thermo hemd aangetrokken eens kijken hoe dat bevalt.

De Neckar bij Esslingen oogt spiegelglad, maar dat zal nog wel veranderen vandaag gezien de weersvoorspellingen.

Hunderdwasser haus ‘Unterm Regenturm’ in Plochingen, altijd weer markante architectuur

De eerste paar kilometer van de start van een fietsdag is altijd wat moeilijk, maar vandaag om een of andere reden extra. Een knoop in de maag en lood in de benen. Stug doorzetten dan komt het vanzelf goed.

Tegenwind samen met een vals plat betekend hard werken om vooruit te komen, want bij tijd en wijlen is het behoorlijk open terrein. Zeer frustrerend zijn al die fietsers die je vrolijk fietsend tegemoet komen en al die elektrische fietsen die je even zo vrolijk voorbij snellen.

Na zo’n 10 kilometer peddelt het echter weer als vanouds, zij het dat het vals plat is. Zie ook de stroomversnellingen in de Neckar. In Nürtingen, na zo’n 20 km, wordt het tijd voor een koffie, vooral omdat een regenbui dreigt. Stom genoeg rij ik de eerste beste gelegenheid voorbij op zoek naar een betere. Foute beslissing en een les, grijp je kansen als de mogelijkheid daar is. Het draait er dus op uit dat het regenpak aan moet. Gelukkig vind ik na een 5 min. toch een goede bakkerij waar ik de bui verder kan afwachten. Vervolgens knapt het weer flink op, alleen de wind valt zwaar tegen.

De tegenwind heeft vrij spel in dit open terrein

Rond half één ben ik dan toch in Tubingen, een stad met goede herinneringen. Ooit in 1980 had ik hier mijn eerste wetenschappelijke congres over membraan technologie. Daarna ben ik er nog meerdere keren terug geweest.

Dus ik wandel wat rond om weer een aantal van de mooie plekjes te bekijken, bv. de Marktplatz met het Rathaus en de Neptunbrunnen. De lunch nuttig ik aan de Neckar met fraai uitzicht. Na de warme lunch gaat de reis verder naar Bieringen.

Neptunbrunnen
Rathaus am Marktplatz in Tubingen
Tubingen aan de Neckar
Domkerk Sint-Martinus in Rottenburg, ook een leuk plaatsje
Zicht op Bieringen

De kilometers na Tubingen gaan weer door mooi gebied, dat verzacht wat de frustratie en harde werken met wind tegen.

De Neckar vlak voor Bieringen

De naam van de plaats stond me wel aan maar ik verwacht dat er niets te belevend valt in dit gehucht. Dus sla ik wat biertjes en broodjes in voor de avond sessie. Het hotel dat ik geboekt hebt is onbemand. Via een key box krijg ik mijn sleutel en verder moet ik het maar uitzoeken.

Nadat ik me verfrist heb en het hotel uit ga om de buurt te verkennen blijkt de hotel baas toch aanwezig te zijn. Volgens hem valt er niets te verkennen en hij bied een biertje aan.  Wat volgt is een gezellige namiddag op de straat met hem, zijn vrouw, kinderen en wat aanloop, kortom Deutsche Gemütlichkeit. Maar goed dat ik belegde broodjes uit Tubingen heb meegenomen, die komen nu goed van pas als avondeten.