Rome – dag 9 naar Esslingen

Hier op hoogte, mooi uitzicht, maar het kost de nodige inspanning
Fraaie houten brug over de Neckar bij Remseck

De route is minder fraai als gister, maar de paden zijn beter. Helaas begint het na 60 km te regenen.

en daar komt de regen aan.

De volgende 20 km is het fietsen met regenpak. Mijn nieuwe jas voelt iets beter aan dan de oude, maar helaas is het verschil maar gering. Het gaat langs Stuttgart aan de oostelijke zijde van de Neckar. Aan de andere oever loopt een drukke verkeersader, die ik met de auto meermaals het gereden, maar nu blij ben dat ik die kan vermijden. Bij aankomst in Esslingen is het weer droog.  Ik zie allerlei ijscotenten, backereien en coffeeshops, maar geen kroeg. Uiteindelijk zie ik een obscuur tentje, waar ik een biertje nuttig. Er wordt nog zelfs gerookt in de kroeg, zij het door een pak ’em beet 100-jarige die vermoedelijk niet beter weet en getolereerd wordt.

Wat je hier ziet zijn bergen kolen bij een electriciteitscentrale. Dat is al de tweede keer dat ik dat zie. Blijkbaar dekken de electriciteitsproducenten zich in tegen een toekomst zonder Russisch gas of olie, klimaatverandering latend voor wat het is.

Na opfrissen in het hotel, The Niu Timber,  heb ik de stad nog wat verder verkend per fiets en uiteindelijk lekker gegeten in een restaurantje, Kielmeyers Besen, op de Marktplatz. Asperges vandaag!

Wolfstor
Marktplatz met het gele gebouw Kielmeyers Besen
De Neckar bij Esslingen
Altes Rathaus