Rome – dag 8 naar Heilbronn

De route van vandaag is met recht scenic te noemen. Schilderachtige dorpjes afgewisseld met fraaie natuur en een beetje weg van snelverkeer en spoorwegen.

Burg Zwingenberg

Op weg naar Heilbronn, 100 keer en meer voorbij gereden, nooit geweest. Het dichtstbij was een bezoek aan Audi ooit in Neckarsulm. De reis start om kwart over acht na een ontbijtje in het hotel, waar ik tevens een goed belegt broodje mee jat dat samen met een broodje van gister genoeg moet zijn voor de dag. Het is vandaag tenslotte zondag en het is maar zeer de vraag of er onderweg eten en drinken valt te scoren. Achter mij zit een vent, die ook naar Rome gaat. Ik voel niet de klik om voor te stellen een stuk samen te doen. Hij heeft gepland de Reitsma route te volgen tot en met de voorgestelde etappes. Niet helemaal mijn stijl.

Schloss Hirschhorn

Mooi zonnig en weinig wind, +25 °C, dus perfect. Het eerste koffie moment doet zich pas voor na 35 km, een tweede is er niet. Dus prima dat ik de lunch met ice tea bij me heb. Lekker op een bankje aan de oever van de Neckar, terwijl een keur aan dagjesmensen en fietsers met bepakking voorbij trekken. Morgen zal wel rustiger zijn.

De A6 bij Heilbronn nog steeds (of altijd) onder constructie, gelukkig net niet gestremd voor fietsers
Rathaus Heilbronn
Kilianskirche – Evangelische Kiliansgemeinde Heilbronn

Ik heb een Airbnb geboekt in een buitenwijk van Heilbronn, want het wordt tijd voor een wasje. Waar ik normaal eerst een terrasje pak alvorens mij te melden op het logeeradres blijkt Lutz bierstorfer in een winkelcentrum te zitten dat gesloten is. Het is tenslotte zondag. Dus dan maar naar de airbnb waar ik dus een uur te vroeg ben. De gastgevers, Simona en Thomas zijn niet thuis, maar arriveren na een 15 min. Het wordt een allerhartelijkst ontvangst met een fraai onderkomen en na opfrissen een gezellige uitwisseling op hun terras met een biertje. Kortom een perfecte landing na een mooie dag. Terwijl ik dit schrijf zit ik lekker op het terras van Blackbones steakhouse en kijk ik uit naar een heerlijke steak. De enige issue van vandaag is dat ik nog heuvel op moet met de fiets naar mijn onderkomen. Morgen horen jullie wel hoe dat verlopen is.