Rome – dag 6 naar Worms

Vandaag een dag met weinig opwinding. Veel fietsen dat wel. Bijna 90 km, een record. Maar er is weinig wind tot het laatste uur met nog ca. 20 km te gaan. Alles vlak en merendeels goede fietspaden. Dus het gaat voorspoedig.  Een minpuntje is toch wel dat ik in Nierstein plat ging. Ik had alleen oog voor het terras voor een koffie en zag geen stoeprand, die een beetje in het wegdek gecamoufleerd zat. Gelukkig geen ernstige gevolgen en de helm ving de klap op. Beter uitkijken voortaan. Het is drukkend warm en vochtig van de regen van gister.

Ochtendstond heeft goud in de mond. Hier de oversteek van de Rijn bij Winkel om ca. half negen
Een fraai kerkje vlak voor Nierstein.

Vermoedelijk komt er nog wel regen voor verkoeling. Morgen wordt een 23 °C verwacht.

 

Toch nog een klein klimmetje in de wijnvelden.

 

 

Het hotel, Central Hotel, is zoals de naam al doet vermoeden, onder de rook van de Dom in hartje Worms. Ik besluit te eten in het Altes Ruderhaus aan de Rijn, maar dat is wat verder lopen dan ik dacht. Ik wordt wel getrakteerd op een mooi gezicht op de Nibeungenbrücke.

Het hotel is onder de rook van de Dom in hartje Worms. Ik besluit te eten in het Altes Ruderhaus aan de Rijn. Dat is toch wat verder lopen dan ik dacht, bijna 2 km. Ik wordt wel getrakteerd op een mooi gezicht op de Nibeungenbrücke en lekker eten. De wandeling terug is onder dreiging van een gigantische bui, maar het blijft bij een beetje gespetter. 

De Dom van Worms
Nibelungenturm, een mooi monument op de wat ooit de eerste brug over de Rijn bij Worms was.
Het Rathaus van Worms, let op de nog steeds dreigende lucht op de achtergrond
Na het eten nog even een lekker ijsje