Rome – dag 5 naar Rudesheim

Lekker geslapen op een heerlijke rustige locatie met alle ramen vol open. Helemaal klaar dus voor een nieuwe fietsdag, zeker na een ontbijtje in de Lindehof.

Vanaf de overzijde van de Rijn heb je een mooi zicht op de Deutsches Eck, waar een nationaal monument voor de Duitse eenheid staat met keizer Wilhelm I op het punt waar de Moezel de Rijn instroomt.

Het punt echter met fietsen langs de Rijn in Rijnland Palts is dat alle verkeer, trein, auto, boot en fiets aan beide zijden door hetzelfde dal gaat. Dus al heb veelal vrijliggend fietspad echt rustig fietsen door mooie natuur is het niet echt. Wel zijn er ettelijke burchten en fraaie Duitse dorpjes te zien.

mooi zicht op de Deutsches Eck, waar een nationaal monument voor de Duitse eenheid staat met keizer Wilhelm I op het punt waar de Moezel de Rijn instroomt
De kerk in Boppard Hier koffie gedronken met een Bopparder bol, nooit meer doen zoo vies
Marksburg
Oberwesel

En dan is er de wind. Als je hem tegen hebt, hebt je hem ook fors tegen als hij zo van de Rijn op je afkomt. Kortom het was werken vandaag. Halverwege fiets ik een jonge dame (Ragmar) achterop op weg naar Istanbul (sic!) (misschien iets voor volgend jaar) Om beurten gaan we kopwerk doen over een afstand van 20 km. Met zoveel wind is dat niet verkeerd. Na een gezamenlijke picknick gaan we ieder ons weegs.

Op het laatste stuk is ook wat meer beschutting, dus wat minder last van de wind. Aangekomen in Bingen neem ik het pontje naar Rüdesheim,  waar ik overnacht in Hotel Höhn .

Slot Stolzenfels onder Koblenz
Rüdesheim vanaf de pont
In de verte het Niederwalddenkmal uit 1871, hoede aan de Rijn en die herinnert aan de stichting van het Duitse Rijk in 1871
Gedurende het diner komt een onweersbui over, een goede timing dus.