Rome – dag 4 naar Bendorf

Het ritueel van gister heb ik vandaag maar weer herhaald, dwz bijtijds op en ontbijt in de konditorei, broodjes voor onderweg. Rustig trappend ben ik al om 8:00 uur op pad. Al na een uurtje kom ik door Rheinbach een leuk plaatsje dat uitnodigt voor een bakkie koffie.

Ondertussen bestudeer ik de Garmin nog even en Google maps voor de beste route. Ik besluit Google maps te volgen naar Heppingen en Sinzig, enerzijds omdat dit directer is en anderzijds dit gaat een stuk door het Ahr dal en vermijd een dikke bult in de Garmin route. 

Het idee is natuurlijk prima, het mankeert aan de uitvoering. Door verkeerde afslagen en continue stoppen om Google maps te checken verlies ik alle winst in tijd, afstand en klimmen. Bovendien kom ik op allerlei onverharde paden terecht waar Mariet van zou gruwen, maar wel met mooie vergezichten

Paadjes waar Mariet van zou gruwen
Koffie in Rheinbach
Fraai uitzicht met in de verte de A61 Talbrücke Bengen

Gezegend lunchen bij de Karweiler kapel.

Het plan slaagt in zoverre dat ik een fraaie plek om te lunchen vind en inderdaad bij Sinzig bij de Rijn terecht kom. Wel blijkt dat veel paden langs de Ahr onbegaanbaar, kapot dan wel verdwenen zijn, nog steeds als gevolg van de ramp van vorig jaar. Ook in Euskirchen  was men trouwens in de binnenstad nog steeds bezig de gevolgen van deze overstroming te repareren. Typisch een gevalletje van ramp toerisme dus.

Het fietspad is niet je dat
Een gedeeltelijk weggeslagen rijbaan
Dan toch bij de Rijn
De binnenkomst bij Bendorf Schloss Engers
Slot Sayn
Een prachtig, bij een pelgrimsreis passend onderkomen, de abdij Sayn