Rome – dag 3 naar Euskirchen

Omdat het gisteren goed is bevallen ben ík vandaag weer vroeg op voor als de wind weer mocht gaan opspelen. Het hotel voorziet niet in ontbijt, maar om de hoek zit een konditorei die om 7 uur open gaat. Dus daar maar ontbeten en ook maar broodjes voor een picknick gekocht. Om kwart over acht op pad naar Euskirchen.

De eerste 50 km gaan voornamelijk langs de Roer over een semi verhard pad, een hele mooie route, lekker autovrij en rustig, bijna 50 km puur natuur. Vlak voor Duren haal ik een zwaar bepakte wandelaar in. Zijn reisdoel is ook Rome. Hij hoopt daar over drieënhalve maand te zijn via eveneens de Retschen pas. Even leuk een medestander te spreken.

De wind is minimaal uit het zuiden en de temperatuur boven de 20 °C, prima dus. Het is toch flink trappen enerzijds vanwege de hogere rolweerstand van het semi-verharde pad en anderzijds de lichte stijging langs de Roer.

Als ik de Roer verlaat ben ik toch stiekem van 100 m geklommen. Dan volgt een klim van 50 verticale meters maar nu over afstand van een minder dan een kilometer afstand.( >5%?) De beentjes worden dus getest en het manco aan klimkilometers wordt pijnlijk duidelijk. Ik ga er van uit dat er nog genoeg training volgt voor ik de Alpen moet bedwingen.

Ooit gehoord van Zulpich. Het heeft een fraaie marktplaats, diverse stadspoorten en een heus kasteel, een verborgen pareltje dus. Hieronder zicht op Euskirchen, nog een klein bultje te gaan en dan afdalen naar de Altstadt. Rond 3 uur ben ik in Euskirchen.