Rome – dag 2 naar Heinsberg

Vandaag word ik om 8:00 uit mijn onderkomen de straat op gesmeten. Niet omdat ik mij misdragen heb, maar dat was de deal om bij dit Vrienden op de Fiets adres te kunnen logeren. Verder ben ik heel vriendelijk ontvangen door Jeanne en mooi van ontbijt voorzien. Prima dus. Een ander voordeel is dat ik lang heb kunnen profiteren van een zwakke wind, later wakkerde de wind behoorlijk aan vanuit west en zelfs met een zuid oostelijke fietsrichting is dat behoorlijk vervelend. Het laatste stuk naar Heinsberg had ik wel weer de wind lekker mee. Bij de zink fabriek in Budel bleek ik aan de verkeerde kant van de Zuid Willemsvaart uit te komen. Dat mondde uit een extra aantal kilometer, waardoor het totaal van vandaag op iets meer dan 90 km uit komt.

Nog steeds kom je Duitsland niet zomaar in. Gelukkig voldoe ik aan alle voorwaarden

Altijd weer leuk door Thorn te rijden. Ik wilde er lunchen, maar dat was nog iets te vroeg. Aangezien ik ook geen wifi of bereik had (te dicht bij België), ben ik maar na één drankje doorgefietst. Daardoor belandde ik aan de Maas in Wessem.

het Kasteel van Montfoort
Lekker wind mee op het laatste stuk en verder lekker droog gehouden vandaag.

Door de vroege start was ik al voor drie uur in Heinsberg. In Heinsberg heb ik low budget, maar goed verzorgt hotel. Aan het pleintje heb ik straks de keuze uit Grieks, Döner, Kroatisch of een steakhouse. Heinsberg is echt multi culti. Maar eerst een Erdinger. Het avondeten wordt uiteindelijk genuttigd bij de Griek.

Morgen maar weer vroeg op pad, want de vooruitzichten zijn weer wind tegen.