Dag 13 feb 28

                                                                                                                                                                                         home

Dag 3 naar Hluhluwe

Vandaag hebben we alle tijd, we hoeven maar ca. 90 km te rijden naar het volgende adres, Hilltop camp, in het game resort Hluhluwe. Daarnaast moeten we om Swahililand binnen te kunnen een PCR test doen. Als we die later op de dag doen (maar voor 12 uur) kunnen we hem ook nog voor de binnenkomst in Zuid Afrika de dag erop gebruiken. Dus eerst maar nog even een strandwandeling maken van een paar kilometer op het strand van st Lucia. Het weer is prachtig, 25+ ºC, blauwe lucht. Vervolgens gaan we nog even naar het krokodillen centrum, want we hebben er nog niet een gezien. Vlak voor 12 uur melden we ons bij de plaatselijke apotheek voor een PCR test. Na weer een rits aan formulieren ingevuld te hebben, lukt het à raison van 550 rand pp. Morgen uitslag per email/sms.

Tanken en lunchen en dan op naar Hluhluwe. De tocht door het park (ca. 25 km) is een soort self game drive. We zien olifanten, buffels, gieren, secretary birds, kudu enz.

Een minpuntje is dat we bij de entree van het park een reserveringsnummer moeten overleggen van de overnachting. De reis organisatie heeft verzuimd deze te verstrekken. Kassa weer 520 rand aftikken.

Aangekomen bij Hilltop Camp wordt weer om dit reserveringsnummer gevraagd. Uiteindelijk kunnen we ook in een zgn. rondavel terecht, morgen maar bellen met Thompson.  

Een rondavel heeft geen eigen toilet en douche, daarvoor moeten naar een gezamenlijke toilet ruimte, het hele resort heeft geen wifi. Voortreffelijk primitief dus allemaal. Het landschap en de natuur is echter prachtig. Morgen genieten van een toer die om 5 uur ‘s morgens begint. Sic!

lekker uitwaaien op het strand

een mooi exemplaar van ca. 4 m. gelukkig achter een hek

commentaar overbodig

ons primitieve onderkomen voor de komende twee dagen.

 

                                                                        Terug  Volgende