Dag 14 mrt 01

                                                                                                                                                                                         home

Dag 14 Hluhluwe game drive

In het pikkedonker staan we 's morgens om half vijf op. We nemen de auto om door het donker bij de receptie te belanden.

Om stipt vijf uur begint de tocht, samen met twee andere stellen die net zo gek zijn. Het begint met een half uur rijden naar een plek waar een viertal leeuwen een waterbuffel verschalkt hebben, waar ze zich nog steeds aan te goed doen. Het is circa 20 ºC, maar in een open jeep is dat toch vrij frisjes. Gelukkig zijn we voldoende warm aangekleed en liggen er ook dekens in de auto. De beloofde leeuwen zijn inderdaad op hun plek en tegen de tijd dat we aankomen is het ook licht genoeg voor foto's. Na ongeveer 20 min. de koning van de wildernis te hebben bewonderd rijden we door. We komen ze alle vijf tegen, olifant, waterbuffel, neushoorn en giraffe, een geslaagde safari. Om 8 uur zijn we terug voor een ontbijt.

De problemen met de accomodatie zijn opgelost en men bied aan ons te verhuizen. Dat lijkt ons teveel moeite voor nog één nacht. Bovendien willen we maar één ding, bijslapen. 's middags om drie uur staat er weer een safari op stapel, weer met leeuwen (andere deze keer), olifanten, een hele kudde en neushoorns. Kortom het Hluhluwe park dot zijn best.

 

Waterbuffels, ongevaarlijk zolang we in de auto zitten, te voet dodelijk voor mensen vanwege het agressive karakter van het beest.

Impala's in Zuid Afrika het McDonald's beest genoemd.

 

                                                                  Terug    Volgende