Dag 9

                                                                                                                                                                                         home

Februari 24 Sani Pass

Weer een dag in de auto, maar wat een dag. Om 9 uur treffen we bij Sani Tours in Unterberg onze chauffeur Martin om in een 4WD Toyota Landcruiser de Sani Pass te rijden. De pas verbind Underberg, KwaZulu-Natal met Mokhotlong, Lesotho, en heeft een  hoogte van  2,873 meter.

Tot aan de Zuid Afrikaanse grenspost ligt er een keurig geasfalteerde weg, daarna volgt een onverharde weg naar de top met een lengte van ca. 9 km tot aan de Lesotho grenspost. Van Unterberg naar Lesotho is een klim van 1,3 verticale kilometers. Voorzeker geen trip om met de eigen auto te doen.

Bij grens moeten we een Covid sneltest ondergaan (kassa) en alle mogelijke papieren invullen, alsof dit de voorkeur grensovergang is voor boeven en terroristen. Afijn, we krijgen onze stempels en kunnen door. Ik hoop dat de foto’s voor zich spreken, maar de tocht is adembenemend. Het mooie weer helpt ook, met regen en wolken valt er natuurlijk veel minder te zien. De trip krijgt nog een cultureel tintje met een bezoek aan een traditionele Lesotho lodge en tekst en uitleg over bouwwijze, kleding en kookmethodes. Na een lunch weer terug naar Unterberg, nog een keer genieten en nieuwe formulieren invullen om de grens over te mogen.

Een aanrader voor iedereen die in deze buurt beland.

 

Martin kan niet alleen rijden, maar wijst ons ook op Afrikaanse fauna

Daar tussen de twee bergkammen loopt een zigzag spoor, dat is onze route

Martin, Mariet en de Landcruiser

Een snapshot van de route die we afgelegd hebben

Zelfde dracht voor man en vrouw, alleen iets anders gedragen.

Vuur in een gat in de grond, waarop brood wordt gebakken

Een Lesotho onderkomen

Schapenhoeder

Lunch in het hoogste café in Afrika

 

                                                                          Terug  Volgende