Dag 2

                                                                                                                                                                                                       home

Dag 1 Fietsen in Kaapstad

Op onze eerste dag in Kaapstad moeten we op tijd klaar staan om de huurauto in ontvangst te nemen om 9 uur. De auto zou een WIFI hotspot moeten hebben, welke ik meende te zien toen de Europcar medewerker er nog was maar later niet meer terug kan vinden. Actie vereist dus. 

We besluiten naar Kaapstad binnenstad en de Clocktower Waterfront te lopen, ca. 4 km, een mooie wandeling via onder meer de Compagnie tuinen en Green Market. Het weer is fantastisch, strak blauwe lucht, 25+ oC. Onze zoektocht naar het  Europcar kantoor vergde echter meer tijd dan verwacht, dus er was geen tijd meer voor een museum bezoek o.i.d. Wel de wifi hotspot gescoord, dus we zijn connected de komende dagen. Een snelle lunch en dan op naar onze rendez-vous met Jeremy. Met hem door Kaapstad city gecrossed en genoten van zijn tekst en uitleg over het huidige en historische Zuid Afrika. Fietsen in Kaapstad is sowieso een avontuur aangezien er totaal geen infrastructuur voor fietsen is, dus als fietser ben je vogelvrij en alles mag.

Na 4 uur fietsen eindelijk op een terras beland voor een lekker biertje en een snack.

Volgens de hotel manager werkt Uber super in Kaapstad en dat blijkt ook wel. In plaats van weer te lopen met Uber terug naar het hotel en naar en van het restaurant en dat alles voor een paar euro. Gegeten in Carne in de Kloofstraat, een zuster vestiging van Carne Keeromstraat. Zes jaar geleden serveerde dit restaurant een voortreffelijke 6! maanden gerijpte biefstuk. Vandaag heeft het helaas Covid niet overleeft. Carne in de Kloofstraat evenaart helaas het niveau van toen op geen stukken na.

Al met al toch een super eerste dag.

 

De Tafelberg is overal in Kaapstad te zien                       Jeremy en Mariet onder de Bisschop Tutu Arch

               

Gids Jeremy laat ons Kaapstad zien per fiets                       Het beeld van Jan van Riebeeck,                        

                                                                                      stichter van de handelspost Kaapstad

      

    Fietsen langs de Sea Point promenade              Eindelijk een biertje na de fietstocht

 

                                                        Terug    Volgende