Je kunt maar op één manier de grenzen van het mogelijke ontdekken: door je er een stukje overheen te wagen in het onmogelijke.

Mariet en ik willen onze grens verleggen en gaan per fiets naar Santiago de Compostela. Al 1200 jaar inspireert deze plaatsen mensen om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Graag willen wij deze uitdaging verbinden aan een veel grotere uitdaging van twee mannen, die vechten voor hun leven. Robbert Jan Stuit en Bernard Muller, beiden gediagnostiseerd ALS patiënt, hebben het initiatief genomen 15.000 DNA profielen te analyseren om de genetische oorzaak van deze dodelijke ziekte te achterhalen. Dit kost ongeveer 40 miljoen Euro, maar door de versnippering van beschikbare fondsen komt het onderzoek niet van de grond. Robert Jan en Bernard zetten al hun zakelijk talent in om dit geld bij elkaar te krijgen via een soort van ‘crowdfunding’. Hun project hebben zij Project MinE genoemd. Wij willen met onze fietstocht bijdragen aan dit project en jullie kunnen ons daarbij ondersteunen!

Volg ons op onze reis via www.noordegraaf.eu. Elke keer als we een grens passeren, vragen wij jullie via onze website en e-mail een bedrag te doneren. Elk bedrag is welkom, maar als je een indicatie wilt:

•             analyse van 1 chromosoom, de bouwsteen in het DNA profiel, kost €75,

•             het analyseren van 1 DNA profiel kost €1950

In totaal moeten 15.000 DNA profielen worden geanalyseerd. Onze doelstelling is om aan het einde van onze reis tenminste 1 DNA-profiel te kunnen doneren.

Hoe werkt het? 

Onze campagne hebben we ALS leidraad genoemd omdat het werven van fondsen voor het onderzoek naar ALS de leidraad van onze reis is. De campagne is gelanceerd op de website van Project MinE.

http://www.projectmine.com/nl/campaign/als-leidraad/.

Via deze site kun je je donatie doen. De website houdt bij hoeveel er gedoneerd wordt, waarbij de stand à la minute wordt bijgewerkt. Op elk moment van de reis kun je een donatie doen. Bij elke grens die we passeren, brengen we de actie nogmaals onder jullie aandacht.  1 juli, ijs en weder dienende, is de reis voorbij en sluit de campagne. 

Ik hoop dat met ons velen van jullie geraakt worden door het verhaal van Robbert Jan Stuit en Bernard Muller en een bijdrage willen leveren aan hun grensverleggende missie de oorzaak van ALS te achterhalen. Voor het complete verhaal zie: http://www.eenhartvoorals.be/

Alvast grenzeloos bedankt!

Dirk en Mariet Noordegraaf

 

P.S. Je kunt er zeker van zijn dat elke cent van je gift naar onderzoek gaat. Het is voor beiden van levensbelang. 

 

UA-49364456-1