Santiago – Dag 10 naar Sorigny

Het verschil tussen Franse en Belgische regen is, is dat de Franse iets warmer is. Daarmee is voor vandaag ook alles gezegd. In Tours was het nog even droog. We hebben de kathedraal bekeken en weer een stempel in ons Jacobspaspoort gekregen. Ook maar even opgewarmd in een café, waar we hebben geluncht.

Na Tours is de constructie van de TGV naar Bordeaux in volle gang. Dit noodzaakt tot een eerste omleiding. Ik heb die thuis al voorbereid en deze blijkt ook goed te kloppen. De bewegwijzering is niet al te duidelijk, dus maar goed dat de Garmin goed geprogrammeerd is.  Later horen we van een medereiziger dat de oorspronkelijk route net vandaag weer open zou zijn. Dit is echter niet zijn eigen ervaring, want hij is in Tours compleet verkeerd gereden en via de snelweg in Sorigny belandt.

De Loire bij Tours
De Kathedraal van Tours
Bij Tours is het even droog
De Kathedraal van Tours

Vanwege de vele regen een korte trip van 50 km. We zijn in Sorigny beland in de Auberge de la Mairie, waar we ook kunnen eten. Alles is koud en nat, dus de verwarming op de kamer gaat op turbo en alles wordt uitgehangen om te drogen.