Santiago – Dag 1 naar Mechelen

Zondag 11 mei 2014

Vandaag is de grote dag, we zijn uit de startblokken. Vanmorgen rond 9:00 zijn we gepakt en gezakt. Totaal ca. 25 kilo bagage in 4 tassen en daaruit  moeten we de komende anderhalve maand leven. Bij vertrek is het nog droog, maar al spoedig begint het al wat licht te regenen en dat blijft zo de hele morgen. Een grotere uitdaging is echter de wind windkracht 6 à 7 schuin op de kop.  Na een half uur is de grens met België gepasseerd nabij Horendonk. De eerste ALS Leidraad mijlpaal is gehaald. Als gevolg van de harde tegenwind zijn we pas een uur later gevorderd tot de molen van Wildert, zo’n 13 km ten zuiden van Roosendaal. Dankbaar hebben we daar de eerste koffie gedronken en vragen we ons af de zwaarte van de opgave naar Santiago te fietsen niet onderschat hebben.  

vertrek

Wel worden we voor de eerste keer aangesproken door een tweetal dames met de vraag naar ons reisdoel. Dit naar aanleiding van het vlaggetje dat aan de fiets hangt. Meteen hebben we dus ook de eerste bewonderaars. Gelukkig belanden we na Kalmthout meer in de bossen en hebben we minder last van de wind. Het tempo zit er nu goed in. Na een warm soepje onderweg om op te warmen voert de reis verder langs de anti tankgracht rondom Antwerpen. Dit is een mooi stukje in de route en ook door bossen. Helaas is het  na Lier gedaan met de bossen. Bij Lier gaat het een lang stuk langs de Nete op een dijk met wind pal tegen. We hebben dit stuk al eens eerder gefietst met Celia en Thom tijdens een Antwerpen weekend. De beentjes worden  dus wel getraind vandaag.

Even pauze in de bossen

Al met al na 77 kilometer zijn om 4 uur aangeland in ons hotel ‘De drie Paardekens’ onder de rook van de toren van de kathedraal van Mechelen. De vuurdoop is doorstaan en verder is het bijkomen van de reis. Eerst moeten we de fietsen onderbrengen in een hotel 500 meter verderop. Onderweg er naar toe glibbert Mariet onderuit op wat gladde tegels met bloesem van bomen erop. Ze maakt een lelijke smakker, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Na een wandelingetje door het centrum versterken we de inwendige mens in het Italiaans restaurant bij het hotel.

Mooie panden langs de Nete
De entree van ons hotel
Een heerlijk diner met o.a. tonijn met pistache noten, een fraaie combinatie blijkt.
en lekkere ossestaart puntjes